Deel dit artikel
-

Nimbuzz Nederlandse winnaar bij wedstrijd TechCrunch

Het Nederlandse Nimbuzz is als winnaar uit de bus gekomen bij ‘The Europas’, een door TechCrunch georganiseerde wedstrijd voor techbedrijven in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Het chat- en VoIP-bedrijf won in de categorie ‘Best Mobile Startup’.

Goojet kreeg van de jury het predikaat ‘sterk aanbevolen’, maar kon Nimbuzz niet verslaan. Met Goojet kunnen gebruikers onder meer een gepersonaliseerde mobiele homepage aanmaken en elkaar gratis sms’jes, video’s, foto’s en widgets versturen. Andere finalisten in deze categorie waren Aka-aki, een mobiele applicatie waar bluetooth wordt ingezet om met andere gebruikers in de omgeving te communiceren, live video streaming-applicatie Bambuser en GetJar, een downloadwinkel voor mobiele applicaties.

IRL Connect, een Nederlandse speler die genomineerd was in de categorie ‘Best Design’, behaalde wel een finaleplek, maar won het niet van de winner Songkick. Het Nederlandse My name is E, genomineerd in de categorie’ Best European / Real World Gadget (EMEA), werd door de jury aanbevolen, maar won evenmin een prijs. In deze categorie ging het gehypte Poken er met de prijs vandoor. Twee Nederlandse spelers die door Mathys van Abbe, CEO van Mobypicture eerder nog ‘leuke veelbelovende initiatieven‘ werden genoemd.

MobyPicture en eBuddy behaalden finaleplekken in de categorie ‘Best Mobile Application (EMEA)’. De winnaar hier was Spinvox. Spotify werd overigens uitgeroepen tot beste startup.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond