-

Card Cloud: relaunch van Nederlandse startup My Name Is E

Afgelopen week lanceerde CardCloud, de vernieuwde service met een nieuwe naam van het voormalige ‘My Name Is E’. De dienst, beschikbaar online en als iphone app, is een hernieuwde poging om gebruikers te overtuigen van het virtuele visitekaartje.

Hierin staat Card Cloud niet alleen: er is frisse concurrentie van Amerikaanse startups Hashable en Bumb, maar ook bestaande initiatieven als Plaxo en linkedin’s eigen app dingen mee. Cardcloud krijgt echter bijval van verschillende prominenten uit de industrie: Amazon CTO Werner Vogels noemt het ‘een van Nederlands meest veelbelovende startups’, en 4Square CEO Dennis Crowley adviseert mee.

Grootste uitdaging van elk digitaal alternatief voor het papier blijft tot op heden het gebruiksgemak. Het fysieke kaartje blijkt in simpliciteit nog steeds moeilijk te overtreffen, maar Cardcloud komt kwa eenvoud en ritueel dicht in de buurt.

Gebruikers kunnen de uitstraling van hun businesscard de ‘look and feel’ van hun organisatie meegeven, zodat het ritueel van kaartuitwiselling minder weg heeft van een filetransfer. Daarnaast wordt er desgewenst meteen verbinding gezocht met meer dan 50 sociale netwerken van gebruikers, waaronder Linkedin, Twitter en Facebook, wat bij thuiskomst weer handelingen scheelt. Er kan gebruik gemaakt worden van een ‘card-cloud enabled’ telefoonboek, waardoor telefoonnummers en gegevens altijd up to date zijn; handig juist bij contacten die niet zo vaak gebeld worden.

Belangrijste wapen in de strijd is echter dat gebruikers met de dienst locatie en context kunnen bijhouden. Van elke businesscard kan worden bijgehouden waar en wanneer deze is uitgewisseld (relevant voor ondermeer conferenties), en kunnen bovendien notities worden opgeslagen.

Cardcloud.com is een Nederlandse startup gevestigd in Amsterdam.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond