Deel dit artikel
-

Ning nieuw platform voor sociale applicaties

Ning is een nieuw platform dat mensen op een eenvoudige wijze in staat moet stellen om gemakkelijk nieuwe sociale applicaties te ontwikkelen en te verbeteren. Het komt uit de koker van 24 hour Laundry, het nieuwe bedrijf van oud-Netscape oprichter Marc Andreessen.

Het is een gratis platform voor het bouwen en verbeteren van sociale applicaties en past goed bij Web 2.0, de dynamisering van het web die eigenlijk zorgt voor een nieuwe lente op internet. Het is zowel bedoeld voor ontwikkelaars als niet-ontwikkelaars. Niet alleen worden mensen er opgeroepen dingen te maken, mensen worden er ook opgeroepen dingen te gebruiken,  zodat ze verbeterd kunnen worden.

Bedoeling is ook dat er binnen Ning diensten die zich al bewezen hebben verbeterd worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Google-diensten, maar ook aan nieuwe diensten binnen Amazon's 43things, binnen eBay en in  del.icio.us. Bedoeling is dat dat via webdiensten gebeurt en dat Ning fungeert als een soort intermediair. Het is een soort metaplatform voor het ontwikkelen, bedenken en finetunen van diensten. Ook kunnen gebruikers er gepersonaliseerde sociale diensten maken.

Volgens ZDnet komen de business modellen van diensten als Flickr, del.icio.us en 43things er niet door in gevaar. Doel is juist door diensten te ontwikkelen en te verzinnen het gebruik op dergelijke sites te verhogen. Flickr is daar een mooi voorbeeld van. Daarom heen zijn al diverse nieuwe sociale applicaties verzonnen. Zoals Mappr en de ansichtkaartendienst die je in staat stelt van een foto die op Flickr staat een digitale ansichtkaart te maken.

Deel dit bericht

1 Reactie

Yme Bosma

Interessant, maar heb er toch zo m'n bedenkingen bij… Heb ze maar even op Ymerce gezet, werd te lang…  http://www.yme.nl/ymerce/2005/10/wat-gedachten-over-ning.html

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond