Deel dit artikel
-

NOB neemt oude koers als nieuwe strategie

Nog geen jaar na de naamsverandering besluit het Nederlands Omroep Bedrijf (NOB) haar nieuwe-media-divisie Bright Alley op te doeken. Een deel van de nieuwe-media-tak wordt ondergebracht bij de afdeling radio en televisie (RTV). De onderdelen die zich bezig houden met content worden verkocht. Dat alles is onderdeel van een 'nieuwe strategie', waarbij het NOB weer teruggaat naar haar kernactiviteiten.

Eind vorig jaar werd de divisie NOB Nieuwe Media omgedoopt tot Bright Alley Services. De uitstraling van de afdeling moest die van een sterk merk worden. De naam NOB zou te algemeen zijn en niet geschikt als merk. Toch besloot het NOB enige tijd geleden om Bright Alley te verkopen. Daartoe heeft het opdracht gegeven aan Rabo-Securities om een inventarisatie te maken van eventuele overnamekandidaten en de verkoop verder te begeleiden.

Het NOB omschrijft haar kernactiviteiten als "het registreren, bewerken en uitzenden van bewegende beelden en geluid". Bij die kerntaken hoort "het digitaliseren en ontsluiten van nieuwe en bestaande beelden in opdracht van de omroepen, producten en andere klanten", aldus Marius Jonkhart, president-directeur van NOB. "Dit is de toekomst van NOB." NOB wil komen tot de ontwikkeling van een "mulitmediaal distributieplatform", een technisch knooppunt waarbij tv-beelden ook via andere media uitgezonden worden. Via joint ventures is het bedrijf de mogelijkheden aan het bekijken voor het verspreiden van beeld en geluid via breedbandinternet en een mobiel platform, dit laatste in samenwerking met Ericsson.

Vanwege de reorganisatie heeft Ton van Mil, directeur NOB Nieuwe Media, besloten het bedrijf te verlaten. "De noodzaak van een holding boven de beide bedrijfsonderdelen is verdwenen", aldus Van Mil.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan Hertog

Leuk is dat hé? Struinen door oude artikelen. Zo weten we inmiddels dat het oude NOB Interactive nog steeds niet verkocht is. Wel weten we dat er met meerdere partijen gesproken wordt omtrent een consolidatie strategie. We weten inmiddels ook dat de gesprekken met twee van de mogelijke partijen in een ver gevorderd stadium zijn, wie weet heb ik dus volgende week weer wat nieuws te melden?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond