Deel dit artikel
-

Nog dit jaar proef met Smart OV

In- en uitchecken in het openbaar vervoer met de mobiele telefoon wordt nog voor het eind van het jaar mogelijk. De Nederlandse OV-sector gaat samen met 10.000 klanten van Vodafone en KPN een zogeheten ‘Smart OV’ programma uitrollen. Dat zegt Bart Schmeink, voorzitter van Coöperatie Openbaar Vervoerbedrijven en directeur van OV-bedrijf Connexxion, tegen Trouw.

Wie straks wil betalen met Smart OV op zijn mobiele telefoon moet deze eerst aanmelden bij zijn OV-chipaccount, legt Schmeink uit. Ook moet een app worden geïnstalleerd. Daarna kun je de telefoon gebruiken zoals je nu de OV-chipkaart gebruikt.

Uiteindelijk wil de sector ook dat klanten kunnen reizen met hun bankpas. Maar dat is nog onzeker. OV-bedrijven willen wel en de technische mogelijkheden zijn er, maar banken zijn terughoudend. Schmeink: ‘Wij mikken op 2017, maar als het ligt aan de banken duurt het nog tot 2019 voordat mensen met hun bankpas kunnen betalen in het openbaar vervoer. Wij vinden dat niet acceptabel als je bedenkt dat de technologie gewoon beschikbaar is.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond