Deel dit artikel
-

Nokia levert mobiele weblogsoftware voor e-zine MTV

Nokia gaat MTV weblogsoftware leveren om een e-zine te kunnen vullen. De mobiele weblogsoftware moet ervoor zorgen dat een groep MTV-kijkers met hun mobiele telefoon op eenvoudige wijze nieuwe content kunnen zetten op de website van MTV: starzine. Bedoeling is dat ze daarom standaard Nokia Lifeblog gaan gebruiken.

Volgens MTV is MTV: starzine een van de eerste Europese online magazines die geheel gecreëerd zijn voor en door lezers. Iedereen met een interesse in journalistiek en fotografie kan kosteloos input leveren voor zijn of haar persoonlijke pagina in het magazine, in de vorm van teksten en foto’s.

Gebruikers kunnen stemmen op hun favoriet en de best gewaardeerde pagina’s krijgen een voorpaginastatus. Deelnemers aan MTV: starzine maken daarnaast kans op exclusieve VIP-kaarten voor de MTV Video Music Awards 2005 in Miami.

MTV controleert alle content die gebruikers aan MTV: starzine leveren, voordat deze online wordt gezet. Zo wordt aan de richtlijnen voldaan met betrekking tot de bescherming van minderjarigen en het voorkomen van bedreiging en belediging.

Daarvoor wil MTV de gebruikers de Nokia Lifeblogsoftware laten downloaden en deze software op hun mobiele telefoon laten zetten, zo schrijft Brand Republic. Wie de Nokia-software installeert, kan betrekkelijk makkelijk een foto met een begeleidend tekstje op een website posten.

Nokia werkt voor Lifeblog op zijn beurt samen met Typepad, een Amerikaans bedrijf, dat weblogsoftware zoals Movable Type maakt. In feite zou je kunnen zeggen dat de sofware van Typepad door Nokia geschikt is gemaakt voor het mobieltje.

De filosofie van MTV om gebruikers zoveel mogelijk zelf content te laten maken past goed bij de zogeheten 'co-creation' en de 'user generated content'- trend. Die trend gaat ervan uit dat je gebruikers samen zo veel en zo origineel mogelijke bijdragen laat leveren aan een groter geheel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond