Deel dit artikel
-

Nokia opent IoT-fonds van 350 miljoen

Investeerder Nokia Growth Partners opent een nieuw fonds waarmee het komende jaren 350 miljoen dollar in internet of things-zaken steekt.

Het fonds wordt ingezet in Europa, Amerika, India en China. Eigenlijk overal dus waar Nokia Growth Partners gelegenheid ziet om de nieuwe generatie hardware te helpen realiseren. Daar is het zelf bij gebaat om het huidige Nokia een bedrijf is dat netwerkcomponenten voor de telecombranche verkoopt.

Nokia Growth Partners is een investeringsbedrijf met Nokia als enige geldschieter. Het investeerde afgelopen jaren in tachtig bedrijven. Het fonds heeft in totaal een miljard dollar in beheer.

De hoofdthema’s van het nieuwe fonds zijn, in keurig jargon, connected enterprise, consumer solutions, connected car en digital health.

Nokia CEO Rajeev Suri bevestigt ook het plan om weer mobiele telefoons te gaan maken. Hij zal het merk leveren, een derde partij wordt verantwoordelijk voor de fabricage van de hardware.

Begin dit jaar rondde Nokia de overname van Alcatel-Lucent ter waarde van 15,6 miljard euro af.

De Finnen steken de productontwikkeling sterk in op 5G-netwerken en internet of things, zo blijkt deze dagen op het Mobile World Congress in Barcelona.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond