Deel dit artikel
-

Nominaties Website van het Jaar bekend

De stembussen van Website van het Jaar, dé online publieksprijs van Nederland, zijn gesloten. Woensdag 14 november aanstaande worden de awards uitgereikt aan de beste en populairste websites volgens het Nederlandse publiek.

Welke Nederlandse website wint in 2012 de felbegeerde titel Website van het Jaar? De top vijf kanshebbers in 22 categorieën zijn bekend.

De volledige lijst met titelkanshebbers staat hier (PDF).

Het Nederlandse publiek bracht dit jaar 663.160 stemmen uit op Websitevanhetjaar.nl. Het beoordeelde zijn favorieten op inhoud, navigatie en ontwerp. Dat leidt per categorie tot twee prijzen:

  • 1) Beste Website, voor de site met de hoogste kwaliteitsscore en
  • 2) Populairste Website, voor de site met de meeste stemmen

Het onderzoek is een initiatief van MetrixLab en Emerce en werd voor het elfde achtereenvolgende jaar in ons land gehouden.

Op 14 november 2012 wordt tijdens de feestelijke uitreiking in The Harbour Club Amsterdam in aanwezigheid van de grootste internetmerken van het land bekendgemaakt welke Nederlandse organisatie volgens de Nederlandse consument de beste website van 2012 heeft.

Eerdere winnaars waren onder andere Tweakers, Buienradar, YouTube, Funda, ING, Google en UitzendingGemist.nl. Website van het Jaar wordt gesteund door Terremark, STIR en diverse media partners en brancheverenigingen.

De Website van het Jaar-verkiezing wordt tevens georganiseerd in Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje en Italië door Metrixlab en Emerce.

Deel dit bericht

2 Reacties

Andrea

Meedoen is belangrijker dan winnen zeggen wij bij thuisvergelijken.nl. De grotere sites krijgen automatisch meer stemmen indien ze een bannertje e.d draaien. We zijn hoe dan ook trots op de nominatie!

Paul Haarman

Tsja, wat is de beste website van Nederland? Eentje die mooi is of eentje die geweldig presteert. Voor mij valt die zonder twijfel in die laatste categorie. Maar de meest effectieve websites vallen meestal niet in de prijzen. Is dat erg? Welnee, wat echt goed is mag best een beetje onder de radar blijven. Dat is altijd zo met zakelijke successen. De succesvolste ondernemers staan ook niet met hun gezicht in de krant.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond