Deel dit artikel
-

NOS wil NU.nl van de troon stoten

De NOS wil de grootste nieuwssite van Nederland worden. Internet is nu, volgens eigen zeggen, nog onderbelicht bij de omroep. Er zouden kansen blijven liggen op dit vlak. (meer…)

Deel dit bericht

6 Reacties

Gert Jan

Concurreren met een succesvolle commerciële website, dat lijkt me nu typisch een publieke taak die met belastinggeld gefinancierd dient te worden.

Raar is dat, ontleen je je bestaansrecht (en financiering!) aan de door de politiek uitgesproken behoefte om goede invulling te geven aan publieke taken die de commerciële partijen laten liggen, ga je in plaats daarvan expliciet concurreren met Neerlands succesvolste commerciële nieuwsportal. Misschien moet dhr. De Jong de uitwerking van het regeerakkoord onderdeel media nog maar eens doornemen 😉

Karel Kolb

NU pakt de handschoen kennelijk op getuige de advertenties… 🙂

N. Ieuws

Maar NU.nl mist verder welk elk mogelijke vorm van diepgang die er is. Verder dan een teletekst met plaatjes is het niet en volgens mij worden de nieuwsitems zo van het ANP ge-copy-paste.
Dus mogelijk zijn hier nog wel kansen.

H. Wijnschenk

Lekker van de NOS. Eerst taxpoet incasseren en nu de concurrentie met niet-overheid willen gaan opvoeren. Kansloze organisatie.

En wat als nu.nl de strijd wint? Moet er dan nog meer belasting van de NOS? Of moet de NOS het dan opgeven (zoals in het echte bedrijfsleven)?

van Deurzen

Ik geloof er wel in! Wat is de NOS, dat is de nieuwstak van de publieke omroep. Sport en Nieuws is wat ze hebben. En ze hebben iets wat nu.nl vooral niet heeft: Journalisten, verslaggevers, correspontenten, overal ter wereld. Iets wat mijns inziens prima met belastingcenten kan en mag worden gefinancierd! NU.nl heeft dat niet, sportkant misschien vanuit nusport wel. Maar nu.nl bestaat uit een aantal in Amsterdam gesitueerde journalisten, dat wel, maar het wereldwijde netwerk hebben ze niet! Het is snelnieuws, dat wel, en daar kan de NOS prima op leunen! Met het voordeel dat je voor diepgang ook bij de NOS.nl kan zijn!! Vergelijkbaar met de Telegraaf.nl, leunt ook op een grote wereldwijde schare journalisten, verslaggevers, correspondenten etc.!

Dennis

Volgens mij toont het suuces van Nu.nl aan dat de Nederlandse massa helemaal niet zit te wachten op diepgang. Het feit dat nieuwsfeeds van het ANP goed te gelde worden gemaakt door Nu.nl is gewoon knap.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond