Deel dit artikel
-

NS voorzichtig met draadloos internetten

Een landelijke dekking van draadloos internetten in alle treinen van NS is ondenkbaar. Dat vertelde Paul Diercks van de NS op het gisteren in Bussum gehouden Hotspot Event.

Sinds december is in de intercitytreinen op het traject Haarlem – Heerlen/Maastricht draadloos internetten via UMTS mogelijk, met aanvullende wifi diensten op vijftig NS stations.

Ook kunnen treinreizigers televisie kijken, dankzij een samenwerking met RTL. "We willen het reizen van onze klanten zo nuttig mogelijk maken," stelt Diercks van NS.

Toch zit een landelijke dekking er niet in, ook al zou dit technisch gesproken wel kunnen. "Het plaatsen van UMTS zender/ontvangers in alle treinstellen gaat te veel tijd kosten." Daarnaast moet NS de investeringen nog terug zien te verdienen.

NS wil nu eerst kijken op welke Intercity's de diensten aangeboden kunnen worden. Aanpassingen van de treinen voor laptopbezitters zitten niet in de pijplijn. "Het verbouwen van treinstellen kost erg veel geld. Bovendien moeten we ons niet te veel blindstaren op de technologie. Straks krijg je apparaten waarvoor je geen tafeltjes nodig hebt.”

NS is ook niet van plan om op korte termijn het aantal NS stations met hotspots uit te breiden.

Vertegenwoordigers van Enertel Wireless, KPN Hotspots en T-Mobile moesten gisteren in Bussum toegeven dat hoewel het gebruik van de hotspots toeneemt, het nog steeds om een nichemarkt gaat.

Deel dit bericht

2 Reacties

Fons Tuinstra

Enige aanpassingen zijn onvermijdelijk. Niks is zo erg als weten dat er een draadloze verbinding is voor mijn laptop terwijl ik nergens een stopcontact kan vinden om in te pluggen. Dan zijn de aanbieders van dergelijke diensten een dief van hun eigen portemonnaie

Frank

@Fons: Waarom zou je een stopcontact nodig hebben? Een laptop is toch voorzien van een batterij? Het opladen van een lege batterij is een andere service, dat heeft niets te maken met een hotspot.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond