Deel dit artikel
-

Nu.nl lanceert mobiel tv-kanaal

Ilse Media heeft maandag het mobiele televisiekanaal Nu.tv gelanceerd. Vooralsnog zijn de nieuwsitems alleen op MobielTV van KPN te bekijken, maar in de toekomst hopelijk ook op het televisietoestel.

"In het begin richten we ons op een beperkte doelgroep. Natuurlijk willen we zo snel mogelijk uitbreiden", aldus een woordvoerder. Uiteindelijk wordt het concept vertaald naar het televisietoestel: "Dat is de droom, daar werken we wel naartoe."

Volgens Joris van Lierop, uitgever van Nu.nl wordt het concept eerst uitgebreid naar Nu.nl zelf: "Dat is het meest voor de hand liggend. Daarmee benaderen we meteen een groot publiek. Maar ook andere platforms gaan we benaderen. We hebben nu een exclusiviteitsdeal met KPN gesloten, maar voor de zomer kunnen ook andere partijen zich melden. Dan moet je denken aan de usual suspects als bijvoorbeeld T-Mobile. En daarnaast narrowcasting."

Als het even kan verschijnt nu.tv binnekort op elk denkbaar scherm. Van Lierop: "Om die reden willen we ook in gesprek gaan met de reguliere kabelaars. Wij bieden een afwijkend zenderaanbod met voortdurend nieuws. Eigenlijk zijn er maar twee spelers op de nieuwsmarkt, NOS en RTL. Onze werkwijze wijkt af van hun werkwijze. Ik denk dat wij zeker een interessante propositie hebben voor de kabelaars." Op dit moment zijn er nog geen gesprekken met kabelaars gaande.

De nieuwsitems worden voor een deel geleverd door ANP en een ander deel wordt gemaakt in opdracht van Ilse Media. Om de twee uur wordt de inhoud van het nieuwskanaal ververst. De nieuwsitems duren zes tot vijf minuten. Daarna volgt een langer item van een van de thema’s. "Dat kan muziek zijn, maar ook wetenschap of plugged", aldus van Lierop. "We proberen zo dicht mogelijk bij de look en feel te blijven van Nu.nl. Dus we werken niet met talking heads, maar enkel met voice overs."

Vanaf februari 2009 wordt de programmering doorgezet naar andere platformen en zenderpakketten.

Deel dit bericht

1 Reacties

Dennis vd Broek

Met een dergelijk kanaal begint mobiel TV zo (heel) langzaam aan toch nog wat functioneels te worden.Het heeft wat weg van mobiel internet. Enige verschil is dat ik in de trein beelden kan zien ipv tekst/plaatje.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond