Deel dit artikel
-

Obama investeert miljarden in modernisering internet

De aankomend president van de Verenigde Staten Barack Obama investeert de komende jaren miljarden in de modernisering van internet. Dat voornemen maakt deel uit van zijn economische hervormingsplan.

Begin zatermiddag presenteerde Obama in zijn wekelijks weblogbericht en Youtube-toespraak enkele fundamenten van zijn economische hervormingsplan.

Zijn plan bestaat uit drie fundamentele vernieuwingen. De aankomend president investeert in de infrastructuur van zijn land. In het bijzonder gaat het om: overheidsgebouwen energiezuiniger maken, wegen en scholen.

"Als onderdeel van de vernieuwingen aan scholen en wegen pakken we ook onze digitale snelweg aan. Het is niet acceptabel dat de Verenigde Staten op de 15e plaats staat op de wereldranglijst met acceptatie van breedbandinternet.

Hier, in het land waar het internet is uitgevonden zou ieder kind de kans moeten hebben online te gaan. Die kans krijgen ze zodra ik president ben.

We gaan bibliotheken en scholen aansluiten op internet. Ook moeten we ervoor zorgen dat onze ziekenhuizen met elkaar verbonden worden via internet. Zo hoop ik ook onze gezondheidszorg te verbeteren. We zorgen ervoor dat iedere dokter en ziekenhuis in dit land de beste technologie gebruikt en elektronische patiëntendossiers. Daarmee hoop ik miljarden dollars per jaar te besparen en levens te redden".

Hoeveel hij exact investeert in deze vernieuwingen moet in januari blijken tijdens besprekingen met het parlement.

De voorzitter van de media- en telecomtoezichter FCC, Kevin Martin, wil ruimte in de ether vrij maken voor een landelijk dekkend draadloos netwerk. Dat zou op basaal niveau gratis internet voor iedereen in de VS moeten garanderen. Binnenkort veilt de Amerikaanse overheid spectrum. Daarbij zou Martin aan bieders vragen om een kwart van de bandbreedte beschikbaar te maken voor zijn plan. Zodoende zou 95 procent van de bevolking toegang tot gratis draadloos internet moeten kunnen krijgen.

Obama’s toespraak:

Obama zendt de wekelijkse toespraken uit via zijn site Change.gov. Daar kunnen Amerikaanse burgers ook discussiëren over de vormgeving van Obama’s beleid. De teksten op Change.gov vallen sinds vorige week onder een Creative Commons-licentie. Het staat iedereen vrij de teksten te verwerken en herpubliceren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond