Deel dit artikel
-

Oekraïne wil Booking.com verbieden

De Oekraïense overheid wil een rechtszaak aanspannen tegen Booking.com, omdat deze accommodaties aanbiedt op de Krim. Oekraïne ziet dat als bezet gebied.

Sinds maart 2014 is de Krim in handen van Rusland. Het feit dat er hotels kunnen worden geboekt via Booking.com komt volgens Oekraïne neer op handel in gestolen goederen en het illegaal verkrijgen van fondsen. De kwestie is aangezwengeld door Grigory Logvinsky van de politieke partij Popular Front. Hij wil een wet aannemen die Booking.com verbiedt om zaken te doen in Oekraïne. Op zijn Facebookpagina haalt hij meteen het referendum over het associatieverdrag erbij: “Hopelijk zal het zeer beschaafde Nederland dat Oekraïne niet waardig acht voor EU-lidmaatschap, niet nalaten de olifant in de kamer te erkennen en de overtreder van nationale en internationale wetgeving ter verantwoording roepen.”

Booking.com heeft inmiddels de site zo aangepast, dat je alleen hotels kunt boeken op de Krim als je aanvinkt dat het voor werk is. Verder wordt er geen landaanduiding gebruikt om de kwestie van de Russische annexatie te omzeilen. Overigens erkent alleen Wit-Rusland de Krim als onderdeel van Rusland.

Het hoofdkantoor van Booking.com staat in Amsterdam. Het bedrijf hoort sinds 2005 bij de Amerikaanse Priceline Group.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond