Deel dit artikel
-

Office 365 vooral populair bij onderwijs

Ruim vijf jaar na het verschijnen van Office 365 heeft bijna een derde van de Nederlandse bedrijfsvestigingen dit pakket in huis. Vooral binnen het onderwijs wordt deze verzameling van internetdiensten intensief gebruikt; bijna drie kwart heeft de Microsoft-oplossing. Zegt Computer Profile.

In januari 2013 introduceerde Microsoft de Office 2013-versie. Inmiddels werkt bijna een kwart van de Nederlandse bedrijfsvestigingen met deze variant. Office 2016 is op 22 september 2015 geïntroduceerd. Deze laatste versie van Microsoft is in gebruik bij 4 procent van de locaties. Office 2010 wordt het meest gebruikt op de zakelijke markt: 40 procent van de geïnventariseerde applicaties betreft deze versie. Office 2007 is de versie die het minst wordt gebruikt.

Net als op de zakelijke markt voor pc-besturingssystemen heeft Microsoft ook op de markt voor office-applicaties weinig concurrenten. Met een aandeel in de installed base van 5,5 procent lijkt Google hier de belangrijkste. Open source-varianten als OpenOffice en LibreOffice worden slechts beperkt gebruikt. Gezamenlijk vormen al deze toepassingen ongeveer 1 procent van alle office-applicaties.

Zeven jaar na de officiële introductie werkt bijna 90 procent van de Nederlandse bedrijfsvestigingen met Windows 7. Daarmee is het met voorsprong het meest voorkomende besturingssysteem op pc’s van eindgebruikers. Dit is overigens wel met 2 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond