Deel dit artikel
-

Office 365 vooral populair bij onderwijs

Ruim vijf jaar na het verschijnen van Office 365 heeft bijna een derde van de Nederlandse bedrijfsvestigingen dit pakket in huis. Vooral binnen het onderwijs wordt deze verzameling van internetdiensten intensief gebruikt; bijna drie kwart heeft de Microsoft-oplossing. Zegt Computer Profile.

In januari 2013 introduceerde Microsoft de Office 2013-versie. Inmiddels werkt bijna een kwart van de Nederlandse bedrijfsvestigingen met deze variant. Office 2016 is op 22 september 2015 geïntroduceerd. Deze laatste versie van Microsoft is in gebruik bij 4 procent van de locaties. Office 2010 wordt het meest gebruikt op de zakelijke markt: 40 procent van de geïnventariseerde applicaties betreft deze versie. Office 2007 is de versie die het minst wordt gebruikt.

Net als op de zakelijke markt voor pc-besturingssystemen heeft Microsoft ook op de markt voor office-applicaties weinig concurrenten. Met een aandeel in de installed base van 5,5 procent lijkt Google hier de belangrijkste. Open source-varianten als OpenOffice en LibreOffice worden slechts beperkt gebruikt. Gezamenlijk vormen al deze toepassingen ongeveer 1 procent van alle office-applicaties.

Zeven jaar na de officiële introductie werkt bijna 90 procent van de Nederlandse bedrijfsvestigingen met Windows 7. Daarmee is het met voorsprong het meest voorkomende besturingssysteem op pc’s van eindgebruikers. Dit is overigens wel met 2 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Niet zo raar. Office 365 is gratis voor het onderwijs. En gelukkig veel beter geïmplementeerd dan Google Docs. Microsoft ADFS is kids-safe, de Google accounts zijn dat totaal niet. Als een school het niet goed regelt hebben je kids met hun schoolaccount overal toegang waar Google login mogelijk is. Helaas is Google op de basisschool de hoofdrolspeler, ik snap ze wel, dat was nog klein stukje onverdeelde markt, maar kan het PO a.u.b. ook over op Microsoft? Vind het als ouder maar niks die Google accounts van de basisscholen.

Overigens is dat aandeel Win7 in het bedrijfsleven echt heel raar. Windows 7 is zo slecht… Komaan, Windows 8.1 is nog beter, als Apple-fan heb ik NOOIT het startmenu gebruikt op Windows, dus waarom die commotie destijds bij Win 8? Win 7 zie er echt zo crap uit. Ik moet wel zeggen, de 2020-mei update van Win10 geeft me toch wel weer jeuk. Ik denk dat Win-10 herfst-2019 de beste ooit zal blijven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond