Deel dit artikel
-

Buren Schiphol altijd op de hoogte van vliegverkeer met Notifly

Omwonenden van Schiphol hebben met de nieuwe app Notifly altijd inzicht in het vliegverkeer op hun locatie. In de app zien buren real-time informatie over het vliegverkeer. De app maakt bovendien het verwachte vliegverkeer en baangebruik voor de komende 24 uur inzichtelijk.

Uit onderzoek dat Schiphol twee jaar geleden startte naar de informatiebehoefte onder omwonenden, bleek dat er vraag is naar meer voorspelbaarheid van het vliegverkeer en meer proactieve communicatie daarover. Met Notifly wil de luchthaven antwoord geven op deze vraag. Voor livegang is Notifly een aantal maanden met buren getest. Op basis van de feedback uit deze zogenaamde beta-test is de app geoptimaliseerd en klaargemaakt voor livegang.

Per uur kunnen omwonenden bekijken hoeveel vliegtuigen er op hun locatie naar verwachting overvliegen. Ook kunnen gebruikers kunnen op de kaart met het live vliegverkeer eenvoudig zien om welk type vliegtuig het gaat, op welke baan deze gestart is of gaat landen, waar hij naar toe gaat of vandaan komt en wat de vlieghoogte of –snelheid is.

De nieuwe app is te downloaden via de Google Play Store en iOS App Store.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond