Deel dit artikel
-

Omzet Wish stort in, weg uit 79 landen

Shopping-app Wish ontslaat vijftien procent van zijn personeel en trekt zich terug uit 79 landen. De omzet in het vierde kwartaal klapte in, want daalde met 64 procent van 794 miljoen dollar naar 289 miljoen.

Bij de bekendmaking van de financiële cijfers eerder deze week maakte de leiding grondige maatregelen tot reorganisatie bekend. Van een exit uit de EU is geen sprake.

Het Amerikaanse bedrijf Wish, op wiens marktplaats veel Chinese verkopers actief zijn, noteerde in het vierde kwartaal verder een negatief bedrijfsresultaat van 21 miljoen dollar. Dat is een afname van 81 procent. De cashflow was 49 miljoen dollar negatief, twee keer slechter dan vorig jaar.

Om het tij te keren, is bij Wish vorige maand een nieuwe CEO gestart. Vijay Talwar mag een plan gaan uitvoeren waarbij men de nadruk wil leggen op de best presterende markten. Dat zijn er negen. De app wordt daar rijk aangekleed met shoppable videopresentaties en de banden met goed presterende verkopers worden verder aangehaald.

Wish heeft vanwege de beursgang in 2020 meer dan een miljard dollar aan contanten achter de hand.

Foto: LimeBye (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Anne van Breeden

heb 27 januari wat besteld en nog niet gekregen

Willem

Sinds de laatste update op de dag van dit artikel werkt de wish app bij veel Nederlanders niet meer. Dat zal vast helpen met die omzet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond