Deel dit artikel
-

Uber Duitsland wil uitbreiden ondanks weerstand

Chaffeursbedrijf Uber wil ondanks tegenwerking groeien in Duitsland. Steden als Düsseldorf, Keulen en Stuttgart volgen na Berlijn, Hamburg, München en Frankfurt, zo laat de Duitse Uberchef aan het Handelsblatt weten.

Uber ontmoet veel weerstand in Duitsland na de introductie van uberPOP, de ook in Amsterdam gelanceerde dienst voor het meerijden in personenauto’s. Taxichauffeurs vinden dit oneerlijke concurrentie, omdat de chauffeurs niet zijn gehouden aan bepaalde regelgeving. Taxichauffeurs Hamburg en Berlijn willen dat Uber daarmee stopt. Ondanks een tijdelijk gerechtelijk bevel mag Uber in Berlijn voorlopig nog wel rijden.

Maar directeur Fabien Nestmann van Uber Duitsland laat zich hierdoor niet afschrikken. Düsseldorf, Keulen en Stuttgart zijn de volgende steden waar Uber gaat rijden, zo vertelde hij, al wil hij nog niet zeggen op welke termijn. Over verdere uitbreidingen is niets bekend: grote steden als Hannover, Bremen, Dortmund en Essen zouden echter eveneens in aanmerking kunnen komen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond