Deel dit artikel
-

Onderzoek: ‘Gebruik sms-opvolger RCS verdrievoudigt’

Het aantal mensen dat de opvolger van sms, het multimediale RCS, gebruikt per 2025 zal verdrievoudigen tot 3,9 miljard. Dat voorspelt althans Juniper Research.

Er zijn twee belangrijke impulsen voor de aanstaande groei van Rich Communication Services. Na jaren van talmen, of eigenlijk: inactiviteit, beginnen mobiele operators eindelijk in te zien dat multimediale, interactieve omgevingen zoals WhatsApp ook voor hen iets kunnen betekenen. Ze beginnen volgens Juniper hun systemen daarop aan te passen.

In 2020 ondersteunde vijftien procent van de mobiele netwerk wereldwijd RCS. Tegen 2025 zal dat zijn gegroeid tot veertig procent. Meerdere operators kunnen gebruik maken van een netwerk, zoals bijvoorbeeld Ben op T-Mobile draait of Hollands Nieuwe op Vodafone.

Een tweede impuls voor de groei van RCS is de technologiepush van Google. Dat is de enige partij die jaren is blijven werkenden de basis van RCS met behulp van techbedrijven die de beloften van de techniek snappen en willen inzetten. Na een recent update van Androids sms-client, Google Messages, beschikken nu ruim een miljard mensen met een Android-telefoon over RCS. Dat moeten ze dan nog wel activeren.

Marktonderzoeker Juniper verwacht dat er snel nieuwe diensten rondom RCS zullen ontstaan. Dat kan variëren van een helpdesk die iemand een handleidinkje met tekst, foto en video stuurt tot het boeken en ontvangen van een treinticket of entreekaartje met parkeerkaart voor een pretpark of sportwedstrijd. De telecomaanbieder garandeert dat de berichten goed en aan de juiste persoon worden afgeleverd.

Foto: Eric Kim (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond