Online bestedingen groeien in VS, maar dalen ook

Verkopen via internet zijn in de Verenigde Staten in april gestegen met 22,1 procent tot een bedrag van 4,3 miljard dollar. Dit zegt Forrester Research . Ook de Amerikaanse overheid kwam met cijfers over online bestedingen. Ten opzichte van het vierde kwartaal daalden de bestedingen, maar ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar stegen ze.
Online verkopen daalden met 19,3 procent in het eerste kwartaal van dit jaar, tot een bedrag van 6,9 miljard dollar, aldus een rapport van het Commerce Department van de Amerikaanse overheid. Het onderzoek is verricht onder twaalfhonderd retailers en in de cijfers zijn niet opgenomen de uitgaven aan vliegtickets, concerttickets en bestedingen via online brokers. Met name bestedingen aan reizen zijn de afgelopen maanden sterk gestegen, zo blijkt uit andere onderzoeken, ondermeer van Forrester.
Forrester concludeert op basis van een onderzoek onder vijfduizend consumenten dat er in april 4,3 miljard dollar is besteed aan online handel. Dat is een groei van 22,1 procent , in maart lagen de bestedingen op 3,5 miljard dollar. Het gemiddelde bedrag dat een consument uitgaf via internet steeg van 263 dollar per persoon in maart naar 273 dollar in april. Vliegtickets zorgen voor de grootste groei, van 572 miljoen dollar in maart naar 776 miljoen dollar in april.
De Commerce Department komt tot de conclusie dat na een stevige groei van 35,6 procent in de bestedingen in het vierde kwartaal, consumenten in het eerste kwartaal 19,3 procent minder hebben besteed. Ook de totale retailbestedingen liepen terug, met 10,6 procent tot 765 miljard dollar, wat nog altijd minder is dan die bij e-commerce. Consumenten besteedden in het eerste kwartaal 0,91 procent van hun geld via internet, een afname ten opzichte van het voorgaande kwartaal met 0,1 procent.
De dalingen zijn aanzienlijk, maar ook niet geheel verwonderlijk gezien het voorbije vakantieseizoen. In vergelijking met de eerste drie maanden van vorig jaar zijn de bestedingen juist gestegen. Consumenten gaven toen 5,2 miljard dollar uit, wat 0,7 procent was van de totale uitgaven in de retailsector.
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond