Deel dit artikel
-

Online gokbedrijf Betfair trekt zich gedeeltelijk terug uit Europa

Het Britse gokbedrijf Betfair trekt zich onder meer terug uit Duitsland en andere landen en ontslaat zeker vijftig vertalers. Reden: strengere wetgeving en ongunstige belastingen.

Het Britse bedrijf Betfair trekt zich terug uit Duitsland, Scandinavië, Azië en Oost-Europa vanwege strengere wetgeving dan wel ongunstige belastingregimes. Men wil zich concentreren op landen die ‘strategisch’ van belang zijn. Alleen al in Duitsland zou het bedrijf vijf procent belastingen moeten betalen. De Duitse overheid was niet op andere gedachten te brengen.

Als gevolg van de aanstaande reorganisatie verlaat directeur Peter Marcus van de Britse afdeling het bedrijf. Hij was amper veertien maanden in dienst. De Britse operatie zorgt voor zeker de helft van de omzet.

Naar verluidt komt Betfair begin december met een nieuwe strategie naar buiten. Het is niet uitgesloten dat er meer ontslagen vallen. Betfair, opgericht in 1999, heeft tweeduizend mensen in dienst.

Deel dit bericht

4 Reacties

Hans

Ik neem aan dat er dan wel meer bedrijven zullen volgen. Het hele systeem zal natuurlijk van onder tot boven uitgemolken worden waardoor Betfair eieren voor haar geld heeft gekozen.

Betfair Fan

Terecht dat Betfair zijn stratgegie zal herzien. Zodra de markt in Nederland gereguleerd is zal men een vergunnig aanvragen voor de Nederlandse markt (en ook krijgen is de verwachting).
Kunnen Nederlanders eindelijk legaal spelen bij deze klasse bookmaker.

betfair nederland

Betfair opereert overigens nog steeds in Nederland. Ik neem aan dat Betfair een vergunning krijgt van de KSA wanneer online gokken in Nederland gereguleerd wordt.

Bookmaker

Binnenkort zal de markt weer opengaan, ben benieuwd of Betfair terugkomt dan!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond