Deel dit artikel
-

Online reisbureau Elmar: 5 ton omzet per maand

De reissite van uitgeverij Elmar is sinds deze zomer aangesloten bij de ANVR en de SGR, en is sindsdien een volwaardig reisbureau. Eigenaar Ronnie Rokebrand verwacht het komende jaar op basis van de eerste sales-gegevens een omzet van 5 ton per maand.

Uitgeverij Elmar is gespecialiseerd in reisboeken, en opende in1997 een reissite samen met een bestaand reisbureau om last minutes te verkopen. Dat bureau bleek toch niet adequaat in te kunnen spelen op bijvoorbeeld vragen per e-mail, waarop Elmar dit jaar besloot een geheel eigen online reisbureau te beginnen. Het lidmaatschap van ANVR en SGR is nodig om reizen van touroperators te mogen verkopen.

De drie boekingsmedewerkers hebben sinds de opening de handen vol, volgens Rokebrand. De site is volgestouwd met informatie over landen en reizen, en men kan er reizen vergelijken en boeken. De site trekt 400.000 pageviews per maand. De eerste prognose van 3 miljoen gulden omzet op jaarbasis is inmiddels bijgesteld naar 6 miljoen gulden.

Deel dit bericht

2 Reacties

L. Eelman

Ik reageer even op het artikel van Elmar. 1. pageviews zijn 400.000 p/m. Alleen een leek duidt nog in pageviews aan. De site van Elmar is opgebouwd uit frames. Als je dus 1 pagina opvraagt zijn dat al 3 pageviews. Ik zie ook nergens een teller op de site staan dus dat is makkelijk roepen. Belangrijker zijn de UNIEKE BEZOEKERS. Dit is onafhankelijk van de sitestructuur. 2. Omzet 3 miljoen naar 6 miljoen Dit is ook schreeuwerij. In werkelijkheid zet Elmar geen 6 miljoen om maar 3 ton. De 6 miljoen is reisomzet. Elmar ontvangt 5% commissie, dus dat is een bedrijfsomzet van 3 ton. Scheelt nogal! 3. Reklame Als Elmar zo succesvol is en goed verkoopt, waarom moeten zij dan nog reklame op hun site zetten van 'world online' & 'sonera'. Als ik de bezoekersaantallen terugreken en vergelijk met http://www.summertime.nl dan is dit ongeveer gelijk. Ps. SummerTime heeft gekozen om geen goedkope reklamebanners te plaatsen. :) Met vriendelijke groet, Levien EelmanSummerTime Reizen

Johan

Grappig om te zien…Elmar is nu succesvol en heeft geen banners meer op de websites, terwijl Summertime een en al banners is :D.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond