Deel dit artikel
-

Online uitgever Blurb in Nederland

Blurb, de online uitgeefdienst voor consumenten, start in Europa. Het van origine Amerikaanse bedrijf heeft voor Nederland gekozen als centrale locatie voor het drukken, binden en versturen van de boeken. Hierdoor dalen de verzendkosten en levertijden, zodat ook Europese gebruikers kunnen profiteren van de aantrekkelijke tarieven van Blurb.

Blurb is een betaalbare webservice waarmee consumenten eigen boeken kunnen schrijven, samenstellen, publiceren en verkopen. De boeken kunnen bestaan uit foto’s, tekst of een combinatie daarvan. De bijbehorende software stelt iedereen in staat boeken te maken van de kwaliteit die men in de boekwinkel tegenkomt. De software van Blurb voorziet in templates voor onder andere romans, dichtbundels, trouwalbums en kookboeken, en richt zich ook op zelfstandigen die bijvoorbeeld een boek willen maken van het eigen portfolio.

Geen minimumoplage
Het maken van een eigen boek is bij veel drukkerijen pas mogelijk vanaf een bepaalde oplage. De boeken die bij Blurb worden gemaakt, zijn in elke gewenste oplage te bestellen. Daarnaast zijn de boeken tegen een zelf te bepalen prijs te koop aan te bieden in de online boekwinkel van Blurb. Vrienden en familie kunnen gemakkelijk trouw- of andere fotoalbums bijbestellen. Daarbij worden de boeken ook ‘getagged’, zodat ze vindbaar zijn via populaire zoekmachines. Zo kunnen (beginnende) auteurs eenvoudig hun boeken aanbieden aan een groot publiek.

“We merken dat veel Europeanen geïnteresseerd zijn in het maken van een eigen boek. We hebben veel Europese klanten. Om deze mensen nog beter van dienst te zijn, hebben we besloten een centraal Europees logistiek centrum op te richten voor het drukken en transporteren van de boeken. Op die manier profiteren de klanten van nog gunstigere tarieven, en kunnen wij verder uitbreiden”, aldus Eileen Gittins, CEO en oprichter van Blurb.

BookSmart software
Om een eigen boek te ontwerpen en te drukken, moeten gebruikers de BookSmart software van Blurb downloaden. Deze software is gratis en draait op een PC en Mac. Met de software kan men kiezen uit verschillende boekindelingen die ontworpen zijn door professionele designers. Vervolgens kunnen gebruikers eenvoudig en goedkoop boeken maken, delen en te koop aanbieden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond