Deel dit artikel
-

Online weekomzet met kerst 38 procent omhoog

De drie weken voor kerst zijn volgens Nederlandse online retailers goed geweest voor een toename van de gemiddelde weekomzet met 38 procent. De verkoop van kerstcadeaus en -artikelen heeft daarmee in de drie weken voor kerst een extra online omzet van 146 miljoen euro gegenereerd. Dit blijkt uit de resultaten van een onderzoek van Thuiswinkel.org.

Volgens gegevens (pdf) van de Thuiswinkel Markt Monitor ligt de gemiddelde weekomzet in de eerste drie kwartalen van 2014 op 128 miljoen euro. In de drie weken voor kerst is deze gemiddelde weekomzet volgens online retailers toegenomen tot 177 miljoen (49 miljoen meer). In totaal wordt er door de consument in de pre-kerstperiode voor 530 miljoen online gekocht.

Zestig procent van de ondervraagde online retailers gaf al eerder aan dat zij dit jaar een toename zien in hun feestdagenomzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De Kerstman lijkt online retailers nog gunstiger gezind dan Sinterklaas eerder al was. De pre-Sinterklaasperiode was goed voor een stijging van de gemiddelde weekomzet van 27 procent.

Ook voor de komende jaren verwachten online retailers dat de pre-kerstperiode steeds belangrijker gaat worden: 48 procent voorziet voor de komende jaren een verschuiving van de online aankopen van Sinterklaas naar kerst. Slechts 5 procent voorziet een verschuiving van de online aankopen van kerst naar Sinterklaas.

Deel dit bericht

1 Reactie

valli

Wij hadden zelf meer verwacht met Kerst, alleen blijkt dat men meer voor A-merken gaat met de feestdagen. Producten waar de grote jongens veelal profijt van hebben, daarnaast ben ik benieuwd hoeveel mensen hun cadeautjes na kerst op marktplaats / speurders gaan aanbieden. PostNL en DHL zijn de grote winnaar’s, dat mag duidelijk zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond