Deel dit artikel
-

Onlinegame veruit favoriet bij Nederlanders

Meer dan de helft van de Nederlanders die actief zijn op internet heeft in het afgelopen jaar een computergame gespeeld. Dat is een van de conclusies uit het rapport ‘Videogames in Europe’ dat vandaag is gepresenteerd door de Interactive Software Federation of Europe (ISFE).

In het oog springende conclusies (pdf) zijn onder andere dat 43 procent van de internettende Nederlands meer dan gemiddeld geïnteresseerd is in gaming, dat 45 procent van de ouders mét hun kinderen speelt en zeer positief is over de effecten van gaming voor hun kinderen.

In Nederland domineert vooral de online game. Zo’n 23 procent van de gespeelde games heeft betrekking op downloads, websites vormen twintig procent van de markt. Sociale games achttien procent en multispeler games tien procent. Multispeler games zijn vooral populair bij oudere spelers.

De pc is veruit het meest gebruikte platform, met overigens een opvallend lage score voor Apple. De smartphone vertegenwoordigt 26 procent, de tablet vijftien procent. Met uitzondering van de Wii (zeventien procent) scoren PS3 en XBox veel lager. Van de draagbare spelconsoles doet eigenlijk alleen de Nintendo DS het goed.

De helft van de gamers speelt wekelijks. Een niet onaanzienlijk deel van kinderen in de leeftijd van zes tot vijfien jaar koopt of krijgt games.

Deel dit bericht

2 Reacties

Stefan

Leuk om te weten.

Oscar Diele

Vergeet niet dat de grootste speler in de wereldwijde online gaming markt uit Nederland komt. Spil Games (waar ik werk) is in Nederland het bedrijf achter (o.a.) spel.nl, spelletjes.nl en ggg.nl.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond