Deel dit artikel
-

Onrust bij online broker BinckBank

BinckBank is verwikkeld in een reeks van nieuwe problemen, meldt het FD maandag. Zowel de Nederlandse beurstoezichthouder AFM als de Franse tegenhanger AMF zijn bezig met onderzoek.

De AFM heeft de broker zelfs al een voorwaardelijke boete opgelegd van maximaal 500.000 euro als BinckBank zijn zaken niet op tijd op orde brengt. De kwestie draait om overtredingen van de regels voor beleggingsproducten en een gebrek aan transparantie over kosten.

De Franse toezichthouder AMF onderzoekt naar verluidt de grote problemen bij de migratie van 400.000 BinckBank-klanten naar het platform van Saxo, sinds 2019 de Chinees-Deense moeder van Binck. Sinds klanten vanaf maart 2021 de overstap moesten maken, merkten ze dat betalingen mislukten, de helpdesk onbereikbaar was en volledige beleggingsportefeuilles in het niets verdwenen.

Bij beleggersclub VEB komen vandaag de dag ‘nog steeds’ klachten binnen over de migratie van Binck-klanten naar Saxo.

BinckBank bevestigt verder berichten van anonieme bronnen dat sommige jaaropgaven over 2021 van klanten niet klopten. Klanten kunnen hierdoor in de problemen komen omdat dit leidt tot onjuiste belastingopgaves.

BinckBank meldt dat over 2021 de winst met 16,5 procent daalde, tot 55,3 miljoen euro.

Deel dit bericht

4 Reacties

E. Deen

Na de overzetting van mijn aandelen portefeuille, waaronder geschreven (100% gedekte) opties van BinckBank naar SaxoBank, bleek SaxoBank weigert om mijn portefeuille over te boeken naar DEGIRO. Die weigering vloeit voort uit technische onvolkomenheden bij SaxoBank. SaxoBank heeft kennelijk besloten om minimaal te investeren in de techniek om geschreven call-opties over te kunnen boeken. Het is niet zo dat SaxoBank dat niet zou willen, want ze werken er naar zeggen hard aan dat het wél kan. SaxoBank werkt niet mee omdat ze naar zeggen van de servicedeskmedewerker niet bij machte zijn om geschreven call-opties over te boeken. SaxoBank kan het op dit moment gewoonweg (nog) niet. SaxoBank hoopt dat ze het binnenkort wél kunnen, maar ze durven geen harde toezegging te doen. We zijn nu jaren verder en SaxoBank werkt nog steeds niet mee om mijn portefeuille over te zetten. Een klacht bij het KiFid werd niet in behandeling genomen omdat SaxoBank niet is aangesloten bij KiFid.

Daan

Alles overgezet naar BUX Zero. De enige Nederlandse broker die nog over is. Met AFM vergunning en Kifid. Al die buitenlandse partijen komt alleen maar ellende van. Binckbank was top. Met de nadruk op was.

Marcel

Bij Binck Bank had ik alles op orde, mooie overzichten en alles keurig geregeld. De overgang naar Saxo was chaotisch, cijfers en overzichten klopten niet meer en is kwalitatief absoluut minder. Ben ook aan het afbouwen voor de overgang naar IB.

Jens

Niets dan problemen met deze broker. Jammer genoeg kan overstappen naar een andere niet kostenloos. Service is onbestaande.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond