Deel dit artikel
-

Oprichter PayPal bouwt opvolger Space Shuttle

Eerst bouwde hij PayPal en Tesla Motors. Nu krijgt Elon Musk een contract van 440 miljoen dollar om voor de NASA de opvolger van de Space Shuttle te bouwen.

Musks bedrijf SpaceX was kort voor het weekend een van de drie bedrijven die van de NASA een opdracht kregen. De drie contracten zijn bedoeld om vanaf 2015 weer mensen vanaf Amerikaans grondgebied met een ruimteveer te kunnen vervoeren. De ruimtevaartorganisatie heeft een budget van 1,1 miljard dollar vrijgemaakt om de particuliere bouw van de opvolger van de Space Shuttle te subsidiëren.

SpaceX heeft goede kaarten om in de toekomst de opdracht te krijgen van de NASA om een hemelse pendeldienst te maken. Een paar weken geleden stuurde het bedrijf al een ruimtecapsule naar het International Space Station. André Kuipers inspecteerde de capsule die ruimte biedt aan zeven man tijdens zijn banen om de aarde:

Kuipers noemt SpaceX’ ruimtevoertuig Dragon een “Mijlpaal voor de ruimtevaart“.

Mocht de Nederlander ooit nog met Musks voertuig de ruimte ingaan, dan kan hij rekenen op een zachtere landing dan de Russen hem gaven.

SpaceX belooft dat het ruimtecapsule zacht en op pootjes zal landen. De visualisatie van die belofte is aan het einde van deze video te zien:

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond