Deel dit artikel
-

Oprichter wupti.com start winkelformule in Utrecht

De Deense keten NORMAL, wat staat voor normale producten voor abnormale prijzen, gaat in Nederland de strijd aan met ‘belevingswinkel’ Action. Op 5 mei opent de eerste winkel zijn deuren in Hoog Catharijne. Maar net als Action mijdt NORMAL iedere vorm van e-commerce.

Het Deense management ziet veel kansen in Nederland en wil het winkelconcept nu ook buiten Scandinavië uitproberen. ‘Nederland stond hoog op onze lijst, omdat we overtuigd zijn van de potentie in dat land,’ zegt directeur Torben Mouritsen in een persbericht.

NORMAL verkoopt merkartikelen op het gebied van persoonlijke verzorging en huishouden, zoals die van L’Oreal, Gillette, Colgate en Ajax. De prijzen liggen dertig tot vijftig procent onder de prijzen van concurrenten.

Dat is wellicht ook de reden dat NORMAL zich niet waagt aan online verkoop, daardoor zouden de prijzen vanwege de verzendkosten veel hoger worden. Ook in Scandinavië wordt niet online verkocht. In een FAQ voor Nederlandse klanten zegt NORMAL dan ook nadrukkelijk dat de producten niet online verkrijgbaar zijn.

En toch: medeoprichter Torben Mouritsen is ook de man achter de Deense webshop wupti.com, die vooral elektronica verkoopt. Het zou zomaar eens kunnen dat Moutitsen ook die formule in Nederland lanceert. Of alsnog een online winkel voor NORMAL begint.

NORMAL opende haar eerste Deense winkel in april 2013. Het bedrijf heeft nog wel een flinke achterstand op Action in te lopen. Action telt alleen al in Nederland 368 winkels.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond