Deel dit artikel
-

Orange Belgium opent 5G Lab in Antwerpen

Orange Belgium heeft vandaag officieel de deuren geopend van zijn eerste 5G Lab in België. Bedrijven kunnen er nieuwe grensverleggende toepassingen ontdekken, testen of ontwikkelen.

Het Lab is de nieuwste toevoeging aan het internationale netwerk van de Orange Group in Europa, dat naast Antwerpen nog zeven andere Labs omvat.

Bij de openings van het lab, in aanwezigheid van Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media Benjamin Dalle, demonstreerde Orange Belgium verscheidene nieuwe 5G-toepassingen, zoals een robotarm die op afstand bestuurd wordt via een slimme bril die verbonden is met het 5G-netwerk van Orange. De interactie met de robot gebeurt via augmented reality.

Een andere toepassingen zijn zelfrijdende spoorvoertuigen, ontwikkeld in samenwerking met OTIV, een start-up die geselecteerd werd via het Orange Fab-acceleratieprogramma. Concreet wordt een trein uitgerust met camera’s en sensoren en een motor met AI die voorwerpen en mensen op het spoor automatisch herkent en meteen aan de alarmbel of zelfs aan de noodrem trekt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond