Deel dit artikel
-

Orderchamp: een bestelling per minuut op Black Friday

Online groothandel Orderchamp, waar fysieke en omnichannel retailers inkopen, verwerkte op piekmomenten een bestelling per minuut op Black Friday.

Het bedrijf krap een jaar oud en directeur Joost Brugmans experimenteerde vorig jaar al met Black Friday-acties. Dit jaar pakte Orderchamp wat breder uit. Van donderdag tot en met maandag organiseerde het actief met vijfhonderd merken voor 68.000 unieke producten met gemiddeld 25 procent korting.

Brugmans heeft wat gemengde gevoelens bij Black Friday, omdat het retailers dwingt om tegen lage prijzen veel te verkopen. Het knaagt aan de marges van zijn klanten: de fysieke en omnichannel retailers. “Met ruim vijfhonderd van de aangesloten duizend merken op ons platform konden we acties optuigen.”

Retailers die goed inkochten konden met grotere kortingen inkopen dan de kortingen die ze bij de verkoop gaven. Ergo: een hogere winstmarge ondanks een lagere verkoopprijs.

Een kleine groep vaste klanten kon op de woensdag voor Black Friday extra gunstig inkopen. “Dat was onze Premium Day, georganiseerd voor de meest actieve retailers. Zij krijgen vroeg toegang en grotere kortingen. Daaraan deden 350 merken mee.”

Orderchamp is een platform dat retailers en merken bij elkaar brengt. “Het is onze missie om unieke merchandise in winkels te brengen.” het bedrijf probeert aangesloten retailers dus ook actief in contact te brengen met, voor hen, nieuwe leveranciers. Nieuw, exclusief aanbod in de winkels moet uiteindelijk extra voetverkeer en kopende klanten opleveren.

“Er is veel ingekocht bij bestaande relaties, maar er zijn ook tweeduizend nieuwe afzetrelaties ontstaan.” Voor merken biedt het platform een handige route om de longtail van de kleinere verkopers via internet aan te spreken. Winkeliers krijgen toegang tot een breed scherp geprijsd assortiment.

De start-up nam afgelopen september een miljoeneninvestering aan om zich voor te bereiden op activiteite buiten Nederland. Het bedrijf stevent af op een maandomzet van een miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond