Deel dit artikel
-

Oud CEO Mark Pincus terug bij Zynga

Voormalig CEO Mark Pincus keert terug naar het Amerikaanse gamebedrijf Zynga nu de huidige CEO Don Mattrick opstapt. Beleggers reageerden gisteren negatief op het nieuws omdat Pincus bedrijf eerder niet op de rails wist te krijgen. De koers van het aandeel daalde aanvankelijk 10 procent.

Mattrick leek de juiste man voor Zynga, omdat hij bij Microsoft de XBox 360 tot een succes wist te maken. Hij vestigde zijn kantoor dicht bij het team dat FarmVille maakt, de meest succesvolle titel.

De omzet steeg, maar het aantal gebruikers nam af. Nieuwe titels als FarmVille 2: Country Escape deden het niet zo goed als verwacht. En dat terwijl volgens het Nederlandse bedrijf Newzoo de markt voor games op iOS en Android dit jaar wel eens een omvang van 30 miljard dollar zou kunnen bereiken.

Pincus bedankte zijn voorganger niettemin. Onder diens leiding zou Zynga wel degelijk meer mobiele inkomsten hebben gegenereerd. Mattrick vertrekt niet met lege handen. Hij krijgt 15 miljoen dollar mee.

Beleggers hebben weinig vertrouwen in een Zynga onder leiding van Pincus. Onder zijn hoede presteerde Zynga al evenmin – met talrijke ontslagen als gevolg – en Wall Street dwong hem uiteindelijk te vertrekken.

Pincus was afgelopen najaar een nieuwe startup begonnen genaamd Superlabs. Het zou een soort incubator worden, hoewel Pincus dat woord liever niet wilde gebruiken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond