Deel dit artikel
-

Wisselende resultaten voor gamestudio’s King en Zynga

Wat Zynga maar niet lijkt te lukken, krijgt gamestudio King (Digital) wel voor elkaar. Het bedrijf weet het succes van Candy Crush te bestendigen en meldde gisteren nabeurs goede resultaten. De omzet ging in het vierde kwartaal naar 559,2 miljoen dollar. 

King Digital lijkt nog altijd flink te profiteren van zijn topper Candy Crush. De titels Candy Crush Saga en Candy Crush Soda Saga domineerden de hitlijsten in 2014. Ook New Words With Friends doet het goed. De belangrijkste inkomstenstroom komt van mobiel.

King neemt verder een gamebedrijf Z2Live uit Seattle over voor 45 miljoen dollar in contanten.

Het gaat daarentegen nog altijd niet goed met Zynga. Het beursgenoteerde bedrijf maakte het afgelopen kwartaal weer verlies: 45,13 miljoen dollar, oftewel 0,05 dollar per aandeel. De omzet groeide een magere 9 procent naar 192,5 miljoen dollar. Een opvolger van het succes FarmVille is er niet meer gekomen.

Zynga kondigde gisteren nabeurs aan dat het zijn studio in China gaat sluiten. Daarbij gaan 71 banen verdwijnen. Het moet een besparing van 7 miljoen dollar opleveren.

Zynga begon ooit op Facebook, maar de transitie naar mobiel is tot nu toe niet echt gelukt. De beurskoers staat continu onder druk en het bedrijf stelde een nieuwe CEO aan – de van Microsoft afkomstige Don Mattrick – om het tij te keren.

Positieve ontwikkeling is dat het aantal maandelijkse mobiele gebruikers vorig jaar met 87 procent is gegroeid naar 108 miljoen. Nog maar 35 procent van de omzet komt echter van buiten de VS.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond