Deel dit artikel
-

Overname MGM door Amazon lijkt vrij zeker

De overname van filmstudio MGM door Amazon lijkt door te gaan. Volgens The Wall Street Journal is Amazon bereid 9 miljard dollar op tafel te leggen, en de schulden over te nemen.

Het zou de op een na grootste overname voor Amazon worden, na de 13,7 miljard die Amazon in 2017 betaalde voor de biologische supermarktketen Whole Foods.

Eind vorig jaar huurde MGM investeringsbanken LionTree LLC en Morgan Stanley in om een nieuwe eigenaar te vinden. De overnamegesprekken liepen aanvankelijk vast, maar volgens de krant is de overeenkomst met Amazon zo goed als rond.

Eerder voerde CEO Gary Barber al eens gesprekken met Apple. Dat bedrijf zou 6 miljard dollar betalen. Het bestuur van MGM vond die gesprekken ongepast en stuurde Barber naar huis.

Vanwege de geruchten zijn de aandelen van MGM de afgelopen weken sterk gestegen. Half mei werden de aandelen nog verhandeld voor ongeveer 105 dollar, op Tweede Pinksterdag (geen feestdag in de VS) bedroeg de koers al 140 dollar.

Amazon koopt MGM vanwege de uitgebreide bibliotheek, waaronder de films van James Bond. Daarmee kan het bedrijf het aanbod van Amazon Prime versterken.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond