Deel dit artikel
-

Overture in zee met RTL Nederland

Reclamebedrijf Overture, gespecialiseerd in adverteren bij zoekmachines, heeft RTL Nederland als klant geworven. Over de omzet die hiermee binnengehaald wordt door Overture zijn geen mededelingen gedaan.

Overture zal op alle sites van RTL Nederland – RTL4, RTL 5 en Yorin – advertenties plaatsen. Het maakt hierbij gebruik van gesponsorde zoekresultaten die gekoppeld worden aan een nieuwe zoekmachine die Overture ook zal leveren. Verder zal Overture ook ‘content match’ inzetten, het laatste houdt in dat de reclame wordt geplaatst op pagina’s die aansluiten op de producten of diensten van de adverteerder.

Op de Nederlandse markt is Overture verwikkeld in een concurrentiestrijd met voornamelijk Google. Sinds de start van Overture in Nederland, in september vorig jaar, heeft het onder meer Ilse Media, Gouden Gids, MSN, funda, Lycos en Wanadoo als klanten geworven.

Overture zegt dat het inmiddels 84 procent van de Nederlandse internetters bereikt. Het baseert deze conclusie op onderzoek uit december 2003 van Nielsen//NetRatings.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond