Deel dit artikel
-

payleven met mobiele NFC lezer

Payleven, de Europese pionier in mobiele pinbetalingen, lanceert een mobiele NFC (Near Field Communication)-kaartlezer. Daarmee is het mogelijk om naast reguliere pinbetalingen met pincode ook NFC-betalingen te accepteren.

Smartphonefabrikanten zijn al geruime tijd bezig om hun nieuwe modellen van NFC te voorzien. Zeker achttien procent van de mobiele telefoons ondersteunde NFC al in 2013 en een studie van IHS wijst uit dat dit in 2018 64 procent zal zijn. Ook banken als ING en ABN Amro voorzien inmiddels al hun bankpassen van deze nieuwe betaalmethode.

Voor ondernemers zijn NFC-terminals echter doorgaans erg duur en nog niet zo ingeburgerd als de standaard pinterminals.

Vorig jaar lanceerde payleven al de Pin-lezer. Nu wordt NFC toegevoegd. Met NFC kunnen klanten eenvoudig kleine bedragen tot 25 euro afrekenen zonder dat zij hiervoor een pincode hoeven in te voeren. Het volstaat om kort de betaalpas of telefoon, uitgerust met NFC, tegen de kaartlezer te houden om de transactie snel en veilig af te handelen. Voor bedragen boven 25 euro is het invoeren van de pincode nog steeds vereist.

Ook voor deze dienst geldt dat de ondernemer bij payleven geen vaste kosten heeft en alleen per transactie betaalt.

De kaartlezer zal in de tweede helft van 2014 beschikbaar zijn.

Deel dit bericht

4 Reacties

Koen

Nu de integratie met kassasystemen nog…

Maarten Bennis

NFC is so 2013! iBeacon heeft een veel grotere toekomst. Starbucks is er al volop mee bezig en het is onafhankelijk van de banken.

Joey

iBeacon een veel grotere toekomst? In een perfecte wereld waarin iedereen met een iOS device rondloopt misschien, maar ik geloof niet zo in merk/fabrikant gebonden oplossingen. Om een mainstream betaalmmethode te kunnen creëren zul je toch multi-platform moeten denken…

Guus

@Joey
iBeacon is welliswaar een merknaam van Apple. De onderliggende technologie (Bluetooth Low Energy) is dat niet. Op BLE gebaseerde Beacons kunnen zowel voor iPhone als Android en andere platformen gebruikt worden. Apple zal hier wel in eerste instantie vooroplopen met iBeacons, misschoen tijdelijk exclusief. Android en de rest start wat meer versnipperd maar zal vervolgens breed Beacon oplossingen ondersteunen. Ik verwacht dat het vervolgens op Android groter zal worden vanwege minder beperkingen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond