Deel dit artikel
-

Payleven in de schappen bij Staples

De ‘mobiele kassa’s’ van Payleven komen in Nederland in de schappen van Staples’ online winkel. Mogelijk gaat de retailer ze later in de fysieke winkels en ook in het buitenland aanbieden.

Met Staples voegt Payleven weer een distributiepartner toe aan zijn netwerk. Het bedrijf bouwt kastjes voor kleine zelfstandigers die geen grote, dure kassasystemen kunnen of willen aanschaffen. Voor een klein bedrag per transactie krijgen ze bij Payleven een kastje dat betaalpasjes lust en de transacties via de telefoon en mobiel internet ter verwerking.

“Het opnemen van de PIN-reader in het assortiment van Staples is een belangrijke stap voor de zichtbaarheid van ons product”, vertelt Ernst Moorman Payleven Benelux. “Het wordt voor ondernemers nu nog eenvoudiger om rechtstreeks een PIN-reader aan te schaffen en direct te starten met het accepteren van pin- en creditcardbetalingen.”

“We groeien gestaag in Nederland. Nee, cijfers kan ik niet geven. Het zijn vooral de kleine zelfstandige en ambulante ondernemers die klant worden. Denk aan bed & breakfasts, pedicures en manicures maar ook designers die hun diensten aanbieden bij opdrachtgevers.”

Payleven is de Europees werkende tegenhanger van het Amerikaanse Square, dat nu al voor miljarden dollars aan transacties verwerkt. Het Nederlandse Adyen en bedrijven als SumUp en iZettle bieden vergelijkbare diensten in Europa aan. Payleven is een bedrijf uit de stal van Rocket Internet en werkt met twaalf miljoen euro venture capital.

Deel dit bericht

5 Reacties

Wil

Nadat ik de voorwaarden had uitgeplozen heb ik er maar vanaf gezien…3.2.3 Op ons verzoek dient u de Kaartlezer op eigen kosten aan ons te retourneren, ofwel bij beëindiging of verlopen van deze Overeenkomst, ofwel bij vervanging van een bestaande Kaartlezer. Kortom is het ding stuk dan kost je dat geld en hoezo kopen? Je krijgt het alleen in bruikleen!

Team payleven

Beste Wil, dank voor de reactie. Terecht dat u over dit punt begint. Het is zo dat wij deze voorwaarden hanteren om de veiligheidsstandaarden voor onze ondernemers en de eindconsumenten te garanderen. Na het beëindigen van de payleven overeenkomst kunnen wij genoodzaakt zijn om het payleven apparaat terug te roepen in gevallen waarin wij vermoedens hebben dat deze zou kunnen worden gebruikt voor andere doeleinden dan waarvoor deze bedoeld is.
Dit gaat om uitzonderlijke gevallen en we willen u garanderen dat wij, als gereguleerde betaalinstelling, hier zeer serieus mee omgaan.

Overigens: u heeft standaard een jaar fabrieksgarantie op de PIN-reader. Dit betekent voor u dat als deze kapot gaat binnen deze tijd, de PIN-reader kosteloos naar ons kan worden opgestuurd en (ook kosteloos) wordt gerepareerd en vervangen. Voor vragen, email ons gerust op service@payleven.nl.

Koen

Goed bezig Ernst!

Paul

Over de oplossing van Payleven kan een hele hoop gezegd worden, waaronder veel positiefs. Maar ik vraag me wel af waar de uitspraak “voor een klein bedrag per transactie” vandaan komt. Waarschijnlijk heeft de Emerce redacteur het wervende persbericht van Payleven één op één over genomen of is hij (nog) niet op de hoogte van de “standaard” transactie tarieven. Deze bedragen voor een normale Meastro transactie tussen de € 0,045 en € 0,055 per stuk ongeacht de hoogte van het bedrag. Voor een Payleven transactie van bijvoorbeeld € 100,- dient de ondernemer een bedrag van € 2,75 over te maken aan Payleven (2,75% van het transactiebedrag). In verhouding tot de standaard tarieven dus zeker geen “klein bedrag”.

Michael

Ik heb er ook vanaf gezien. Vond het wel handig om het te gebruiken voor mijn onderneming. Maar door de abnormale hoge kosten heb ik het toch niet gedaan. Wat Paul hierboven al zegt. 2,75% is zo belachelijk hoog.

Ten 2de lees ik dat het in bruikleen is. Dat is grappig je koopt het voor 80 euro en dan ook nog 2,75%. Dit is pure chantage. Je koopt iets dus dan hoort het van jou te zijn!

Ten 3de hoe kan je het op eigen kosten terug laten sturen terwijl je ermee wilt stoppen. Wel heel erg vreemd. Het probleem is dan niet meer bij ons dus dan moet het ons geen geld meer kosten.

Vind het allemaal heel raar dus zou hier persoonlijk denk ik nooit aan beginnen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond