Deel dit artikel
-

PayPal ziet interesse cryptomunten stijgen

Het aantal actieve accounts bij PayPal is vorig jaar met tien miljoen gestegen tot 426 miljoen. Sinds enkele maanden kunnen die gebruikers ook cryptomunten kopen en verkopen via de gelijknamige mobiele portemonnee. Het aantal nieuwe gebruikers daarvan steeg met veertig procent.

Vorig jaar stond voor PayPal in het teken van grote lanceringen met het oog op de toekomst. Naast de nieuwe ondersteuning van cryptomunten bij PayPal en Venmo (‘Amerikaanse Tikkie’) betekende dat ook een nieuwe, veelomvattende app en de introductie van het mobiele betaalkastje Zettle in de VS.

Het eerste resultaat van de verbreding van het portfolio, zo meldt het bedrijf bij de publicatie van de kwartaalcijfers, is dat mobiele gebruikers 25 procent minder vaak weglopen. In financiële termen levert het een 25 procent meer omzet per account op voor ieder nieuw product dat een lid gaat gebruiken.

PayPals cijfers klinken indrukwekkend, maar de financiële dienst is nog steeds overwegend een Amerikaans aangelegenheid. Twee derde van de geldstromen vinden in de VS plaats en daar zijn de groeicijfers ook 2,5 keer groter dan daar buiten.

De omzet in het vierde kwartaal steeg met twaalf procent tot 6,9 miljard euro. De nettowinst kwam uit op 801 miljoen dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond