Deel dit artikel
-

PCM trekt stekker uit DAG.nl

Economische marktomstandigheden zijn voor PCM Uitgevers de reden om te stoppen met Dag.nl Waar eerder de gratis papieren uitgave verdween, wordt nu ook de online afdeling opgeheven.

De productie van de gratis krant DAG werd eind vorig jaar gestaakt. Ook hier speelden economische omstandigheden en een tekort aan adverteerders de hoofdrol. Toentertijd werd besloten de aandacht te richten op de digitale kanalen; online, mobiel en narrowcasting.

Een woordvoerder van PCM liet bij het ophouden van de papieren DAG weten nog wel hoge verwachtingen te hebben van de ontwikkeling van het digitale kanaal: "Bijvoorbeeld op mobiel vlak." Het financiële risico voor de online uitgave was ‘anders’.

De online en mobiele activiteiten werden voortgezet bij  de Volkskrant. Hier komt per 1 oktober een einde aan. Er zijn acht medewerkers bij betrokken.

Wat er gebeurt met het online archief is niet duidelijk. Bij navraag was er niet direct iemand bereikbaar voor commentaar.

Deel dit bericht

4 Reacties

Bert

Interessant, komt de nieuwsportal Planet nu ook weer terug?

Rick

Ja, want laten we vooral geen gebruik maken van een merk dat geen gevestigde belangen heeft om een beetje innovatief te experimenteren zonder afbreuk risico. Tenzij het op kosten van de belastingbetaler mag natuurlijk…

Jeroen Bos

Dat was natuurlijk te verwachten. De inkomsten uit display advertising zijn inmiddels gezakt naar een dieptepunt. Als je geen toegevoegde waarde kunt leveren, is het einde oefening.  Lees ook in dit kader:  http://jeroenboseu.wordpress.com/2009/07/01/de-krant-is-dood-maar-weten-ze-het-zelf-al/

J G Peter Goes

In vergelijking van wat we (ver-) gewend waren met planet Internet is DAG natuurlijk alleen maar sukkelig geneuzel van een uiterst bedroevend niveau: Er wordt, in een artikel, vrolijk doorgelinkt naar een stukje uit 2006. Stijl en toon zijn als van een bejaardenclub. Stop nu maar i.p.v. in oktober en geef er weer eens wat kwaliteit voor terug.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond