Deel dit artikel
-

Pebble lanceert het volgende techhorloge

Pebble zou je, ook al is het historisch niet helemaal correct, de oerversie van de slimme horloge kunnen noemen. Die was er al voordat Apples Johny Ives zijn Apple Watch bedacht. Vandaag is er een nieuwe versie, Pebble Time.

Pebble Time heeft om te beginnen een nieuw e-paper-kleurenscherm. Vergeleken met een LCD- of OLED-scherm is het energieverbruik daardoor minimaal, waardoor de batterij tot zeven dagen meegaat. En het horloge beschikt nu ook over een ingebouwde microfoon, waarmee je een gesproken bericht kunt versturen of een herinnering voor jezelf kunt vastleggen. Hij is verder waterdicht.

Het ontwerp is ook aangepakt. Het nieuwe model is twintig procent dunner dan de originele Pebble. De wijzerplaat is van krasbestendig Gorilla Glass en de kast eromheen van roestvrij staal. Pebble Time heeft ook een slimme poort gekregen, voor de koppeling van extra sensoren.

Pebble Time werkt met iPhones en Android-smartphones. Dat wil zeggen vanaf de iPhone 4s en nieuwere iPhones, die draaien op iOS 8. Ook alle Android 4.0+-telefoons van onder meer Samsung, HTC, Sony, LG, Google, Motorola, Xiaomi en meer werken met Pebble Time.

Het Pebble-besturingssysteem is ook geactualiseerd met notificaties, het weer, nieuws, reisinformatie en reminders. De circa 6.500-plus Pebble-apps en -wijzerplaten zouden echter gewoon moeten werken. Inclusief Jawbone, Misfit en Nu.nl,

Pebble Time is leverbaar in drie kleuren voor 159 dollar, exclusief bij Kickstarter, waar Pebble ooit is geboren. Hij wordt in mei 2015 wereldwijd verzonden aan de crowdfunders. Later dit jaar is Pebble Time beschikbaar in de retail en online verkrijgbaar voor 199 dollar. In Nederland is Pebble Time naar verwachting pas rondom september voor iedereen verkrijgbaar zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond