Deel dit artikel
-

Pebble lanceert techhorloge volgende week

Het langverwachte Pebble-horloge, een van de succesvolste crowdfundingprojecten, wordt mogelijk woensdag aangekondigd. De makers hebben uitnodigingen verstuurd aan journalisten die de Amerikaanse gadgetbeurs CES in Las Vegas bezoeken.

De Pebble is een hightech horloge met sms en iMessage-functies en werkt nauw samen met Apples iOS6. Het ontwikkelgeld van tien miljoen dollar werd in mei opgehaald en de bedoeling was om het horloge in september uit te brengen. Die deadline werd niet gehaald. Wel mochten deelnemers aan het Kickstartercrowdfundingprogramma alvast hun favoriete kleur kiezen.

Het is de vraag of Pebble niet snel concurrentie krijgt. Eind december doken geruchten op over een horloge dat Apple zelf zou hebben ontwikkeld samen met Intel. Dat horloge zou een 1,5 inch OLED-scherm krijgen waarmee niet alleen de tijd afgelezen kan worden, maar ook de belangrijkste telefoon- en audiovisuele functies van iOS-apparaten kunnen worden aangeroepen. Aziatische bronnen beweerden dat het horloge al in het eerste kwartaal van 2013 beschikbaar zou zijn.

Nieuw is het allang niet meer. Microsoft lanceerde enkele jaren geleden al eens zijn inmiddels niet meer verkrijgbare SPOT-horloges, en ook Casio en Sony hebben hun eigen Bluetooth-horloges ontwikkeld.

Voormalige Nokia-werknemers zijn intussen een Kickstarterproject gestart rond een GPS-horloge, gebaseerd op OpenStreetMap-data. Dit horloge werkt met WiFi en Linux-software.

Deel dit bericht

2 Reacties

ate van der Meer

Wat het ook wordt het is nog steeds geen beeldhorloge.

Roger Beets

En de I’mWatch is ook al even op de markt.
http://www.imwatch.it/nl-en

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond