Deel dit artikel
-

De Persgroep voegt Online Services België, Nederland samen

Uitgeefconcern de Persgroep voegt de Nederlandse en Belgische online activiteiten samen. Dat moet de digitale transformatie van de groep als geheel versnellen. Een nieuwe CEO voor deze tak wordt gezocht.

De ‘fusie’ vloeit voort uit een reorganisatie die het volledige concern treft. Tot op heden werden de Nederlandse en Belgische activiteiten van de Persgroep op landenniveau gemanaged. Dat leidt echter niet tot een integratie die nodig is om het concern als geheel door de digitale transformatie te loodsen.

De Persgroep Online Services bestaat uit Vacature, Spaargids, mijnenergie en Livios in België en in Nederland: Nationale Vacaturebank, Tweakers, Intermediair en Autotrack. De Belgische telcomactiviteiten Mobile Vikings en JIM Mobile worden ondergebracht in een aparte poot. Voor Online Services wordt binnen en buiten de organisatie gezocht naar een nieuwe CEO.

Samengevoegd hoeven de landenorganisaties bijvoorbeeld geen dubbele investeringen te doen in software.

Aan de achterkant, op IT-vlak, werkten de organisaties al samen. Dat wordt doorgetrokken naar de zakelijke dagelijkse praktijk.

De België-Nederland-organisatie, met daarin ook de kranten- en tv-bedrijven, komen te vallen onder Erik Roddenhof, de huidige CEO van de Persgroep Nederland. Christian Van Thillo houdt de leiding over de gehele groep.

Van Thillo in een persbericht: “Onze strategie is in grote mate gericht op de digitale transformatie van onze media. Het gaat in de eerste plaats over de convergentie van woord, beeld, video en audio, maar ook over data, toptechnologie en een totaal nieuwe manier om onze adverteerders te bedienen. We hebben vastgesteld dat onze bedrijven in België en Nederland intensiever moeten samenwerken om deze transformatie te realiseren.”

Foto: Andrew Smith (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond