Deel dit artikel
-

Petbnb.nl met c2c-iDEAL betalingen

Gebruikers van de oppasdienst voor honden Petbnb.nl kunnen als eerste op een marktplaats onderling iDEAL gebruiken voor betalingen.

Het bedrijf gebruikt daarvoor de technologie van Online Betaalplatform. Dit systeem is onlangs goedgekeurd door de beheerder van iDEAL, Currence.

Lupo Westerhuis van Petbnb.nl: “Door deze integratie kunnen wij de identiteit van oppassen verifiëren. Ook staat het oppasgeld veilig op een derdengeldenrekening voordat de oppassen worden uitbetaald.”

Richard Straver, oprichter Online Betaalplatform: “Direct online betalen op het platform verhoogt de conversie en verhoogt de effectiviteit van het platform. Echter is het faciliteren van deze betaling op een platform voor meerdere verkopers een flinke uitdaging die veel tijd en aandacht vergt en risico’s met zich meebrengt. Bovendien voorkomen we hiermee, met het oog op de PSD2 wetgeving, dat platformen onder toezicht komen te staan van De Nederlandsche Bank.”

Hij vervolgt: “Wij zijn een CPSP die zich alleen richt op handelsplatformen, dus niet op individuele webshops. We kregen steeds vaker potentiële platformen die van onze technologie wilden inzetten maar wel iDEAL tussen consumenten wilden kunnen aanbieden. Om Online Betaalplatform compleet te maken en de beste market fit te creëren hebben wij de afgelopen periode hard ontwikkeld om deze optie mogelijk maken, direct te laten toetsen en daarom liggen wij momenteel voor op de markt.”

“Dit biedt ook nieuwe zakelijke mogelijkheden. Er zijn veel plekken online waar iDEAL tussen de consumenten wenselijk is maar nog niet wordt toegepast. Daarom werken deze plekken nu bijvoorbeeld met abonnementen en niet met een Cost Per Sale-model. Online Betaalplatform biedt bijvoorbeeld de optie split payment. Vanaf nu is het dus mogelijk voor een platform om van iedere succesvolle iDEAL-transactie tussen consumenten een gedeelte als kosten te rekenen.”

Foto: nicolo1 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond