Deel dit artikel
-

Philips goes totally app

Philips lijkt geen huishoudelijk apparaat meer uit te brengen zonder app. ‘Consumenten willen slimme gepersonaliseerde oplossingen,’ aldus Philips Consumer Lifestyle CEO Pieter Nota zojuist op de persconferentie in Berlijn.

Het is voor het eerst dat Philips nagenoeg al zijn nieuwe huishoudelijke apparaten koppelt aan slimme digitale toepassingen. Het Nederlandse bedrijf toont in Berlijn (Hal 22) onder meer de HomeCooker neXt, waarbij via een app allerlei kant-en-klare recepten kunnen worden ingeladen. De app stuurt vervolgens kookinstructies naar het kookapparaat. Het roerproces verloopt volautomatisch. Men hoeft alleen maar de ingedienten toe te voegen. HomeCooker neXt is overigens nog een prototype. Wanneer het apparaat op de markt komt is niet berkend.

Ook het koffiezetapparaat Saeco GranBaristo Avanti is gekoppeld aan een app. Met virtuele schuifpanelen kan de consumenten zijn eigen smaak samenstellen.

Ook de luchtzuiveraar Philips Smart Air Purifier wordt geleverd een app die gebruikers informeert over de luchtkwaliteit in huis. En ook de AVENT Smart Baby Monitor is niet compleet zonder een app. Desgewenst kunnen ouders met behulp van de webgestuurde Hue-lampen op afstand het licht instellen, bijvoorbeeld om de baby te laten slapen. De monitor komt begin 2014 op de markt.

Nieuw is ook een toepassing genaamd Grooming Guide die het gezicht van mannen analyseert en dan scheeradviezen geeft. Zij kunnen dan zien hoe het gezicht er met een volle baard uitziet. Het programma kan ook de baardgroei voorspellen en visualiseren. Ook deze ‘dienst’ zal volgend jaar beschikbaar komen.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond