Deel dit artikel
-

Philips lichtinnovatie Hue krijgt nieuwe vriendjes

De tijd van saaie lampen bij Philips lijkt definitief voorbij. Philips breidt zijn lichtapp-innovatie Philips Hue vandaag uit met nieuwe toepassingen. En wederom zijn die te koop in de Apple Stores.

Sinds Philips zijn webgestuurde LEDS in oktober 2012 lanceerde is de belangstelling voor de technologie fors gestegen. Hoeveel starterkits met drie lampen zijn verkocht, heeft het bedrijf tot nu toe niet bekendgemaakt. Toch houdt het bedrijf de vaart erin met telkens nieuwe uitbreidingen.

Friends of Hue zijn producten die geïntegreerd kunnen worden in het Hue-verlichtingssysteem. De LivingColors Bloom Friend of Hue bijvoorbeeld is een armatuur dat verbinding maakt met de Philips Hue-app en zestien miljoen verschillende manieren biedt om de kamer te verlichten. De lichtintensiteit kan geleidelijk verlaagd worden om de ruimte te hullen in ‘zachte, soepel verlopende tinten’.

Met de internet automatiseringsdienst IFTTT (If This Then That) kan de nieuwe LivingColors Bloom Friends of Hue ingesteld worden of geleidelijk van kleur veranderen naarmate de zon ondergaat. Dat helpt volgens het Nederlandse bedrijf bij het creëren van een ontspannende sfeer in de avond. En met de ‘geofencing’-functie kan de smartphone of tablet vaststellen of de gebruiker bijna thuis is en een ‘welkom thuis’-tint inschakelen.

De LightStrips Friends of Hue beklemtonen de architecturale eigenschappen in de woning. Ze kunnen onder een plank aangebracht worden om diepte te geven aan de kamer, onder de televisie om de kijkbeleving te accentueren, of gewikkeld worden rondom een schilderij.

De volgende generatie Philips LivingColors Bloom Friends of Hue (79,95 euro) en Philips LightStrips Friends of Hue (89,95 euro) zijn vanaf 21 augustus verkrijgbaar bij Apple Stores in Europa.

Deel dit bericht

4 Reacties

Z.Eur

Nu is het wachten op Chinese alternatieven met een normaal prijskaartje….

Jan Halsema

Ik hou er van en ga er zeker mee aan de slag, maar ik zit eerst te wachten dat Philips komt met de Hue lamp met een kleine E 14 fitting.

Ad

Het is de 21e, de Apple Store was vanochtend even uit de lucht en nu weer terug maar helaas nog geen LightStrips of Bloom.

Ad

Inmiddels wel op de NL Apple Store!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond