Deel dit artikel
-

Philips TV onthult twee nieuwe premium OLED+ sets

Philips TV en audiobedrijf Bowers & Wilkins introduceren dit jaar de nieuwe Philips OLED+986 en OLED+936, beide toestellen voorzien van krachtige OLED-panelen, een 5e generatie P5 Intelligent Dual Picture Engine-verwerkingssuite en ‘verbeterde scherpte’.

Philips belooft meer scherpte, nauwkeurigere kleuren en huidtinten en een beter contrast voor alle beeldbronnen, zeker als de content door Dolby Vision ondersteund wordt.

De 5e generatie P5 AI voegt ook een zogeheten Film Detection Mode toe. Tegelijkertijd integreert Ambient Intelligence de lichtsensor van de tv om ervoor te zorgen dat het contrast, voor zowel SD- als HDR-content, altijd wordt geoptimaliseerd voor het omgevingslicht.

Naast een meer meeslepende tv-kijkervaring gebruiken de nieuwe sets ook het vierzijdige Ambilight-systeem om een ‘superieure kijk- en game-ervaring’ te bieden. Dat mede dankzij een combinatie van HDMI 2.1 met VRR en FreeSync Premium- en G-Sync-compatibiliteit.

Gamers zullen mogelijk uitkijken naar de Fast Motion Clarity-functie, die met verhoogde scherpte een vloeiende overgang van beeld naar beeld biedt. De Fast Motion Clarity-functie draait op 100Hz in plaats van de gebruikelijke 50Hz, om zo breedbeeldflikkering en andere artefacten te vermijden.

De OLED+986 met onder meer nieuwe surrounds voor alle drie de tweeters, een nieuwe 100 mm x 65 mm conus en een krachtige magneet voor de speciale basdriver, zal vanaf begin oktober verkrijgbaar zijn in 65-inch voor een verkoopadviesprijs van 4449 euro. De OLED+936 is vanaf deze maand al verkrijgbaar in 48 inch (1999 euro), 55 inch (2499) en 65 inch (3499).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond