Deel dit artikel
-

PIBN vindt lobby-ingang bij overheid

Met de aansluiting bij de Federatie Dutch Creative Industrie, heeft PIBN een lobby-ingang bij de overheid gevonden. De federatie is een samenwerkingsverband van verschillende zakelijk, creatieve branches.

In de federatie zitten verschillende spelers uit branches als mode, games, reclame en architectuur. “Rondom internet hebben we nu een stem naar de overheid. Als bescheiden organisatie kunnen we meepraten en -beslissen in de beleidsontwikkeling”, aldus PIBN-directeur Jonas Nouwen.

Volgens Nouwen is de tweede stap dat PIBN door de overheid is erkend als partij om naar te luisteren om zo thema’s rondom internet naar de overheid over te kunnen brengen.

Een van de concrete dingen die Nouwen wil gaan bewerkstelligen, is het oproepen van leden om zich aan te melden voor de creatieve investeringen en cofinanciering van de overheid. “We weten nu dat er potjes zijn en dat er gebruik gemaakt van kan worden.”

Het Kabinet nam het initiatief voor de federatie omdat het ‘een innovatieve en ondernemende creatieve industrie in Nederland wil bevorderen’. Dat staat in het ‘Beleidsprogramma voor de Creatieve Industrie 2009-2013’ dat de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en Economische Zaken vorig jaar september aan de Tweede Kamer hebben gestuurd. Volgens de ministeries kan de creatieve sector een belangrijke bijdrage leveren aan de concurrentiekracht van ons land.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond