Deel dit artikel
-

Pieter Knabben: ‘Ik trok geen bankrekeningen leeg’

Ondernemer Pieter Knabben heeft geen opdracht gegeven tot het afschrijven van 19 euro bij 88.000 Duitse consumenten voor een mobiele app. Dat zegt hij deze week in een interview met weekblad Revu.

Knabben kwam een maand geleden groot in het nieuws toen de Duitse justitie beslag liet leggen op een van zijn Duitse rekeningen. De ondernemer zou 19,95 euro van 88.000 rekeningen hebben afgeboekt voor een app die niemand kent en zo 1,7 miljoen euro hebben buitgemaakt.

Knabben heeft een omstreden verleden. Als insolventiedeskundige werd hij in 2008 veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar wegens bedrieglijke bankbreuk, oplichting en valsheid in geschrifte en ook werd hij in de jaren negentig verdacht van de betrokkenheid bij XTC handel.

“Wij leveren met ons bedrijf Bridge Telecom geen belproducten aan eindgebruikers, maar aan andere bedrijven die er hun eigen naam op plakken”, zegt Knabben tegen Revu. “We zijn nog maar enkele weken bezig, de site stond nog in de steigers en de app in kwestie is in ontwikkeling. Ik heb drie rekeningen bij de Commerzbank, die als gevolg van een reorganisatie zaken door elkaar moeten zijn gehusseld. Ik heb mij meteen bij politie gebeld, want ik loop voor niets en niemand weg.”

Knabben begon Bridge Telecom na zijn detentie in 2010 en zocht aanvankelijk samenwerking met World Teleconnect van Marcel Boekhoorn. Gezamenlijk zou men Bridge Telecom internationaal uitrollen, onder meer met belkaarten voor allochtonen.

De onderneming van Boekhoorn zou echter zijn leeggetrokken door de topman en de financieel directeur en is op 24 mei 2011 failliet gegaan. Samen met een Duitse partner zou Knabben een doorstart in Duitsland hebben willen maken met white label-producten. Ook was een VoiP-app in voorbereiding. “We waren net begonnen voordat dat gedoe van die foutieve afschrijvingen begon.”

Het Duitse incassosysteem staat het weliswaar toe dat bedragen zonder toestemming van rekeningen kunnen worden afgeschreven, maar consumenten kunnen bedragen binnen 45 dagen teruggeboekt krijgen. Knabben zegt echter nooit 1,7 miljoen euro op zijn rekening te hebben gezien. “De bank wil de schade op mij verhalen, maar het zal toch eerder andersom moeten zijn.”

Deel dit bericht

10 Reacties

Kees Ansems

Ik ken Pieter Knabben persoonlijk. IK wet zeker dat Knabben de SCIJN tegen heeft. Hij is er de man niet naar de zaak op te lichten. Knabben werd vrijgesproken voor de veroordeling uit 2008. Knabben heeft onschuldig jaren in de gevangens gezeten. Nu is wat ik heb begrepen Pieter Knabben aan slag. Zij advocaten bereiden een civiele procedure voor tegen de Staat der Nederlanden.

Waarom word er in de MEDIA nergens melding gemaakt van zijn vrijspraak en onschuld.???

gerrit

pieter knabben en eerlijk????????????

harry

Pieter Knabben is een echte oplichter.
Een en ander kan ik toelichten indien gewenst uit eigen ervaringen.

Ik ben opgelicht voor 3500 euro.
Nooit 1 cent gezien.

faillissement fraude is ook een actieviteit van hem.

Arturó

Arturó

Pieter is een man die zegt wat hij denkt! Ik ken hem persoonlijk. En dat is nou net iets waar de meeste (zogenaamde) ondernemers niet tegen kunnen. Altijd maar dat afzeiken, die afgunst en wantrouwen in dat naar een Bananen Republiek afgleidende Nederland. Rij je in een ferrari vinden ze je patser, kom je op een ouwe fiets een sukkel. Er is altijd wel iets!

Steek je je kop boven het maaiveld uit proberen ze hem eraf te hakken, alleen maar zeiken en zeuren maar zelf geen piek op zak. En dan al die Nederlandse sensatie programma’s over mensen die zijn opgelicht, of moet ik zeggen voelen zich opgelicht? Als je als ondernemer niet je verlies kunt pakken, of hier te dom voor bent moet je niet gaan uithuilen op de tv! Maar gewoon een baantje bij de hema nemen.

Nee zeggen ze dan, waar rook is is vuur. Ja dat klopt maar het ligt er wel aan wie dit vuur heeft aangestoken, maar daar hoor je niemand over.

Ik heb Pieter hier drie weken geleden nog een dag op bezoek gehad. Gegeten, gedronken in de jachthaven, en we hebben ons prima vermaakt. Ik hoop dat het snel nog een vervolg krijgt Pieter? En dat je ciciele procedure tegen de Staat der Bananen Republiek der Nederlanden een succes wordt.

Kees Ansems

Het verbaasd mij dat er weer een sukkel is die blijkbaar het “vermoeden” heeft door Pieter Knabben is opgelicht. Het zal wel weer het zoveelste klets verhaal zijn van een lozer.
Als ik van iemand € 3.500,= moet ontvangen ga ik naar de Rechtbank en span een procedure aan, vervolgens laat ik een Gerechtsdeurwaarder het geld incasseren. Maar een zeik verhaal op deze site plaatsen gaat mij net iets te ver.

Dan die Gerrit, ook zo’n kneus, geen cent te makken natuurlijk, dat is meestal zo met LOZERS maar wel kritiek hebben.

Hou eens op stelletje slappelingen. Pieter Knabben behoort (is de TOP) insolventie adviseur in Nederland en NIEMAND anders.

Hendrik

Pieter Knabben is een grote oplichter die zelf onder andere namen reageerd op artikelen waarin hij in een kwaad daglicht wordt geplaatst. De bovenstaande reacties van Kees Ansems en Arturó zijn hier een goed voorbeeld van, maar ik verwacht dat de meeste van jullie hier wel doorheen kunnen prikken.

Google hem en je weet genoeg…..

Tim

Pieter is een grote oplichter, ben zelf opgelicht en ken tientallen mensen die door hem zijn opgelicht. Hij doet zich zeer regelmatig voor als iemand anders, zo heeft hij visitekaartjes met bijvoorbeeld Pieter Boers erop. Hij zegt bijvoorbeeld dat hij eigenaar is van een multinationaal bedrijf, dat hij jurist is, dat hij een rijke investeerder is, etcetera. Dit zijn allemaal leugens, de man is gewoon een geboren leugenaar.

Jan

Ik ben ook opgelicht door Pieter Knabben voor een aanzienlijk bedrag, ik begrijp niet dat hier reactie’s zijn die positief beoordelen over deze persoon. MIJN ADVIES IS OM NOOIT MET PIETER ZAKEN TE DOEN. (zijn positieve reactie’s zet hij er zelf op naar mijn idee)

Ralph

Hij heeft zeker de schijn NIET TEGEN. Is een oplichter, laffe haas en hoop hem nooit meer tegen te komen.
Tip doe geen zaken met hem of zijn vrouw want die is hetzelfde als Pieter. Als je eenmalig iets met hem doet laat gem dan vooraf betalen. Nul respect voor oplichters dus ik ben er zeker van dat hij ook nu weer de mensen heeft proberen op te lichten. Succes Pieter

Henk-Jan

Hier een overzicht van alle criminele feiten van crimineel, oplichter, charlatan en psychopaat Pieter Knabben, “Need to say, more?

http://pieterknabben.info
https://pieter-knabben-oplichter-charlatan.info

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond