Deel dit artikel
-

Polis4u daagt traditionele verzekeringswereld uit

Hoewel de kosten voor betalingen de laatste tijd omlaag gaan, is er nog
altijd geen duidelijke betaalmethode over het web voor kleine bedragen. IBM
en Compaq presenteren daarom nieuwe systemen voor kleine betalingen. Micropayments moet een 'click & pay' toepassing worden.

Polis for you werkt als tussenpersoon. Via de site is het mogelijk om een geheel persoonlijk verzekeringspakket samen te stellen. Om als tussenpersoon te kunnen werken, heeft de onderneming een volmacht van London& Lancashire, dochter van Europees verzekeraar Allianz.

'We sturen geen polissen meer op, want die staan gewoon online in een persoonlijk en beveiligd dossier. Het enige dat klanten thuiskrijgen is de groene kaart', vertelt Schrama. Vanaf deze week kunnen klanten al autoverzekeringen, particuliere aansprakelijkheidsverzekeringen en inboedel- en opstalverzekeringen afsluiten. 'In het voorjaar voegen we daar ziektekosten- en reisverzekeringen aan toe. In totaal zullen we zo'n twintig producten aanbieden.' De betaling vindt voorlopig plaats via automatische incasso.

Voor de start van het bedrijf heeft Polis For You eerst een landelijk onderzoek laten doen door het NIPO. Schrama: 'Daaruit blijkt dat vier procent van de online huishoudens nu bereid is een polis via het web af te sluiten, dat is een flink aantal. Bovendien is het natuurlijk een nieuw artikel, waaraan het publiek eerst moet wennen.'

Een verzekering bij Polis For You hoeft niet per se goedkoper te zijn dan een 'ouderwetse' verzekering. 'We rekenen geen poliskosten, maar onze automatiseringskosten zijn wel weer iets hoger. Maar we zijn scherp geprijsd', zegt Schrama.

Overigens is de onderneming niet de eerste complete online verzekeraar in Nederland. Enkele weken geleden is Ineas van start gegaan met een beperkt pakket. In Amerika en Engeland zijn verzekeraars ook op bescheiden schaal begonnen. Polis For You is aangesloten bij de Stichting Klachteninstituut Verzekeringen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jansen

Ik vind dit echt tegek.Dit is de uitvinding van de eeuw.Zo enorm makkelijk je hoeft nooit meer je huis uit voor die stomme verzekeringen.

Joost Kam

Op http://www.premiefoon.nl kun je een volledige vergelijking krijgen van zo'n 75 maatschappijen en voorwaarden, je krijgt ook een volledig overzicht én je kunt je autoverzekering via hen afsluiten. Zoiets bespaart al gauw honderden guldens per jaar.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond