Deel dit artikel
-

Porsche begint online autoverkoop in Duitsland

Porsche gaat nieuwe en tweedehands auto’s verkopen via het web en een app om de 88 Porsche Centres in Duitsland te digitaliseren.

Het lijkt een contradictio in terminus: online auto’s verkopen om offline filialen overeind te houden, maar Porsche ziet dat anders. Het complete aanbod van 4.000 wagens bij de eigen dealers komt inderdaad online en autokopers kunnen bijna de hele kooptransactie digitaal doen. Bijna, maar niet helemaal. Voor de identificatie en het tekenen van het contract moet de klant alsnog naar een van de Porsche Centres.

Het is ook mogelijk om de oude auto te verkopen bij de deal en er worden ook al financiële producten aangeboden om de aankoop van de Porsche te financieren. Dat is inclusief een end-to-end betaalfunctie voor de daadwerkelijke betaling.

In eerste instantie worden en alleen auto’s aangeboden via Porsche.de, maar de autofabrikant omschrijft zijn initiatief als ‘een marktplaats’. In de nabije toekomst zullen er ook andere producten en diensten worden aangeboden. Welke dat zijn, houden de Duitsers nog voor zich.

In de loop van 2020 gaat Porsche ook in Nederland en de andere Europese landen nieuwe en tweedehands auto’s via internet verkopen.

Foto: FotoSleuth (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond