Deel dit artikel
-

PostNL gebruikt elektrische bakfiets voor postbezorging Utrecht

PostNL gaat in Utrecht dagelijks 20 autoritten met dieselbestelauto’s vervangen door duurzamere bezorging met elektrische bakfietsen en kleine elektrische voertuigen. Vooralsnog gaat het vooral om de bezorging van zakelijke post.

De elektrische bakfiets rijdt uitstootvrij en is in drukke binnensteden vaak sneller dan de auto, zegt PostNL. Concreet betekent de vervanging volgens de vervoerder 560 uitstootvrije bezorgkilometers per dag een vermindering van circa 35.000 kg CO2 uitstoot per jaar.

Postbezorgers bezorgen hun post sinds jaar en dag te voet of met de fiets. Bij het legen van de brievenbussen en het halen en brengen van grote aantallen zakelijke post zet PostNL nog wel bestelauto’s in. In 2016 is in het centrum van Amsterdam getest om deze bestelauto’s te vervangen door elektrische bakfietsen en kleine elektrische voertuigen (Stints).

In 2017 is PostNL met 60 elektrische bakfietsen gaan bezorgen. Daarmee zijn dagelijks 100 autoritten vervangen in de hoofdstad. In de binnenstad van Leeuwarden bezorgt PostNL zowel post als pakketten geheel uitstootvrij met elektrische auto’s en kleine elektrische voertuigen.

Na Utrecht en Leeuwarden en Amsterdam wil PostNL in 2018 in ongeveer tien steden elektrische bakfietsen inzetten.

Dit bericht is 17 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond