Deel dit artikel
-

PostNL stakingen grotendeels mislukt

De stakingen van PostNL van eind vorige week zijn redelijk geruisloos voorbij gegaan. Het pakketbedrijf zegt dat slechts een beperkt aantal chauffeurs het werk heeft neergelegd.

De stakende vrachtwagenchauffeurs van PostNL boden de directie vrijdagochtend om 11.00 uur in Den Haag een petitie aan.

De chauffeurs en andere FNV-leden bij PostNL zijn niet te spreken over de afspraken in de nieuwe cao. Ze willen dat de lonen voortaan automatisch meestijgen met de inflatie, minimaal 14 euro per uur en afschaffing van de jeugdloonschalen. Daarnaast willen de leden dat uitzendkrachten na negen maanden een vast contract krijgen.

PostNL heeft met niet één van deze punten ingestemd. PostNL biedt over 2023 gemiddeld slechts 3 proceny. Terwijl werknemers in de sector Transport & Logistiek en bij DHL 7,5 procent meer salaris krijgen in 2023.

In de petitie wijzen de vrachtwagenchauffeurs ook op de vele administratieve taken die ze van PostNL krijgen. Volgens de chauffeurs is de administratie daardoor een onduidelijke puzzel geworden. Ook hekelen ze het uitblijven van een goede zwaarwerkregeling.

Volgens de woordvoerder van PostNL ging het afgelopen donderdag om slechts twintig stakende vrachtwagenchauffeurs. Vrijdag staakten nog maar tien werknemers, van de in totaal 850 chauffeurs in dienst van PostNL. Daarmee lijkt de actiebereidheid gering.

Deel dit bericht

2 Reacties

Kees Smit

Weer een onvolledig bericht….
De media maakt er een potje van!!!

PostNL heeft via de rechter bedongen dat de FNV maar met 25% mag staken.
Tijden de kerst periode zelfs maar met 10%.
Omdat PostNL zegt dat ze anders niet kunnen garanderen dat de rouwpost en medische post op tijd over komt.
Lariekoek.
Gaan dr meer staken dan kost de FNV dan 100K
En van de 850 chauffeurs zijn er misschien 200 lid van de FNV?
Dan mogen er maar maximaal 50 staken.

Johan

postnl is de grootste betoepbedrijf in nederland, hun gaan als dieren om met hun werknemers, je word psygisch en fysiek getreiterd voor een 1700 pm . afspraken worden intern bijna nooit nagekomen, vraag je erna weet niemand er niks vanaf.

je word uitgebuit en met mentale/fysieke en financiele schade achtergelaten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond